Dvojzápas, ze kterého by si měli vzít jeleni příklad. Nejprve porazili Most, den nato si Letohrad připsal dva body po vítězství na nájezdy nad Kladnem. Poprvé se v sestavě Letohradu objevil dvaadvacetiletý Zdeněk Král a připsal si hned velmi důležitý gól, když v šesté sérii samostatných nájezdů rozhodl.

„Kladno má atletické mužstvo, které je dobře připravené.“ To byla slova trenéra Tomáše Frimla po sobotním zápase s Mostem. Jeleny tak nečekalo nic lehkého. A skutečně, zápas začínal v jedenáct hodin za krásného počasí a od samého začátku sliboval bitvu o každý centimetr hřiště.

Jeleni hned v šesté minutě nabídli soupeři přesilovku po faulu Davida Hejtmánka, tu ale s oporou v zádech v podobě Jana Šimary přestáli.

Skóre otevřeli domácí. V desáté minutě se míček od gólmana Šimary přes J. Hejtmánka dostal k Ondřeji Bělouškovi a rychlonohý útočník nedal brankáři Hájkovi sebemenší šanci.

„Zápas s Kladnem byl fyzicky daleko náročnější než sobotní utkání s Mostem. Hrálo se ve vysokém tempu a mně to vyhovovalo. Už od začátku to byl velice živý hokejbal a Kladno hrálo technicky lépe. Ovšem první gól nás povzbudil a do konce první třetiny jsme byli bojovnější, vedli 1:0 a v hlavě měli výhru,“ nechal se po zápase slyšet letohradský hráč. Do konce třetiny dostali Letohradští ještě výhodu dvojnásobné přesilovky, ta ale zůstala bez využití.

Extraliga hokejbalistů: SK Hokejbal Letohrad - HBC Rondo Most.
Jeleni otevřeli jaro výhrou, ruce zvedali hned čtyřikrát

Jenže jeleni se od druhé třetiny nemohli dostat do tempa, Běloušek ji označil za katastrofální. Navíc kladenský Šrámek vyrovnal. „Hodně vyloučení a silný tlak Kladenských jsme neustáli a bylo vyrovnáno. Do třetí třetiny se tak šlo za otevřeného stavu a byla to třetina plná šancí na obou stranách. My věděli, že musíme hrát trpělivě a zodpovědně dozadu,“ popisoval Ondřej Běloušek.

Zatímco na střely Letohrad v první třetině soupeře přestřílel, po vyrovnané druhé třetině byli v té třetí aktivnější hosté.

Jeleni se ale nevzdávali a bojovali dál. Zápas nakonec dotáhli do samostatných nájezdů, ve kterých prvních šest nájezdů zůstalo bez využití. Na hrací plochu tak nastoupil prvoligový hokejista Zdeněk Král a počínal si jako s pukem. Rozhodl. Podle slov Bělouška „parádním rusákem vymetl víko“ a poslal do letohradské kabiny druhý bod.

Letohrad - Kladno 2:1 po sam. náj.

Fakta – branky: 10. Běloušek (J. Hejtmánek, Šimara), rozhodující nájezd Král – 20. Šrámek (Šíma). Rozhodčí: Popelka, Černý. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 100. Třetiny: 1:0, 0:1, 0:0.
SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Šupík) – Vychytil, Anýž, Adamec, Lajčiak, J. Hejtmánek, Teplý, Věchet, Cvejn, Faltus, Běloušek, Král, Holec, O. Lux, J. Lux, D. Hejtmánek, Košťál.
HBC ALPIQ Kladno: Hájek (Keimar) – Soukup, Nosek, Šícha, Voráček, Dědič, Pliml, Hnízdil, Štěpáník, Špaček, Šrámek, Šíma, Barnošák, Kohout, Dvořák, Haisman, Zmeškal.