Nevstřelil ani jednu branku, se sousedem v tabulce pohrál 0:3 a propadl se na osmé místo.

Elba DDM Ústí nad Labem – SK Hokejbal Letohrad 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Fakta – branky: 12. Patzelt (Štoček, Poláček), 12. Hubený (Poláček), 32. Hubený (Soukup). Rozhodčí: Danylec, Diblík. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 45.
Elba DDM Ústí nad Labem: Humlíček (Janda) – Růžička, Poláček, Zákon, Sedláček, Kučera, Haas, Kerl – Soukup, Hubený, Langthaler, Pilař, Baxa, Horáček, Štoček, Vinš, Patzelt.
SK Hokejbal Letohrad: Šimara – Švec, Urban, Krejsa, Forman – Škabraha, Cvejn, Halbrštát, O. Lux, J. Lux, Košťál, Šprincl, Furik, Sláma.

Letohrad jako hostující tým začal dobře. V prvních minutách si vypracoval dvě gólové příležitosti, ale branku se mu vstřelit nepodařilo. „Z kraje první třetiny nevypadal náš nástup vůbec zle. Jan Lux si vypracoval skvělou příležitost, ale tu neproměnil. Záhy se začaly dít věci, kterým nerozumím. Byli jsme všude o krok později," uvádí trenér Letohradu Filip Červinka. Nesoustředěnost Letohradu vedla k první obdržené brance. Ústecký Martin Patzelt přešel přes tři hráče, vychutnal si brankáře Šimaru a poslal domácí do vedení. A neuplynula ani minuta hry a Elba získala dvougólový náskok. Po sporném trestu pro Šimaru využil přesilovou hru kapitán Ústí Michal Hubený. „Pro vývoj utkání byly dvě slepené branky zásadní. Hráli jsme velmi trpělivě a naštěstí jsme proměňovali šance," řekl pro Ústecký deník kouč Elby Milan Jelen.
Ve druhé třetině začalo na severu Čech pršet a chvílemi i sněžit. To pro hokejbal na plastovém povrchu není ideální. „Od druhé třetiny začalo vydatně pršet a místy i sněžit, takže jsme měli pokus o obrat zápasu velmi ztížený. Nechci se vymlouvat na nesmírně kluzký povrch, ale tohle nemělo s hokejbalem nic společného," zlobí se Červinka a dodává: „Ač kluci zvýšili svoji agresivitu a snažili se tlačit do zakončení, tak nespočet pokusů končil jejich komickými pády a propady z útočné třetiny do obrany."
Na počasí při zápase reagoval i jeho protějšek Jelen. „Od poloviny zápasu sice začalo pršet, což pro plastový povrch není ideální, ale vyrovnali jsme se s tím lépe než soupeř," uvedl.
Letohrad zvýšil střeleckou aktivitu a zápas byl velmi vyrovnaný, ale kontaktní branku se mu vstřelit nepodařilo. Na začátku třetí části naopak inkasoval třetí gól, který znovu vstřelil kapitán Hubený. Ústecký brankář Humlíček udržel až do konce zápasu čisté konto a pomohl domácím k zisku tří bodů.
Východočeši se po neúspěchu propadli na osmé místo a spřádají plány na poslední zápas podzimu proti pražskému Kovu. „Zápas skončil tak, jak skončil. My tento nezdar musíme rychle hodit za hlavu, jelikož proti Kovu půjde znovu o 'šest' bodů a udržení si pozice v play off. V opačném případě budeme v nepěkné šlamastyce. Já doufám, že si to každý člen týmu maximálně uvědomuje," apeluje Červinka. (hal)