SK Hokejbal Letohrad – HBC Hradec Králové 1988 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
Branky a asistence: 5. M. Švec (Dulava), 9. Šprincl (Š. Švec), 21. Protzner (Š. Švec), 25. Šprincl (Hejtmánek) – 8. Fiala (Řehák), 26. Hrubý (Pekárek), 31. Novák (Pazourek). Rozhodčí: Škrobák, Olesz. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 80. Střely: 22:21. SK Hokejbal Letohrad: Šimara – Forman, Dulava, M. Mrštný, Košťál, Nožka, Urban, Hejtmánek, Janďourek, Kudela – Halbrštát, M. Švec, Štefka, J. Lux, O. Lux, Š. Švec, Kovář, Šprincl, Protzner, Jurga, Paukrt.

Hráči s jelenem na hrudi vlétli do utkání jako uragán a první tři střídání nepustili Piráty z Hradce z obranného pásma. Tlak domácích vyústil v první branku, kterou vstřelil M. Švec po nahrávce Dulavy. Hradci se podařilo vyrovnat o tři minuty později díky gólu Fialy, jenž byl nikým nehlídaný mezi kruhy. Letohrad našel odpověď hned další střídání, kdy Protznerovo nahození na branku skvěle ze vzduchu sklepl Šprincl a vstřelil tak svůj první extraligový gól v kariéře. Na konci první části museli ještě Letohradští čelit dvěma slepeným oslabením za sebou, ale především bojovností udrželi vedení.
Začátek druhé třetiny se domácím příliš nepovedl, lehce se dostávali pod tlak a brankář Šimara čelil hned několika šancím. Hradec si vlivem aktivity vybojoval další přesilovku. Letohrad se ovšem ubránil a co víc, Š. Švec utekl obráncům hostí, kličkou mezi nohy obešel Bacovského a naservíroval míček Protznerovi, který se právě vracel z trestné lavice a zavěsil do odkryté svatyně.
Překvapivý gól vlil domácím borcům čerstvou krev do žil a znovu byli tím lepším týmem na hřišti. To potvrdila třetí formace, když po sérii rotací v rohu propadla Humlíčkovi střela Šprincla – 4:1. Hosté si vzali oddechový čas, a ten jim pomohl. K rychlé odpovědi se dostal M. Hrubý, když prostřelil dva hráče i Šimaru – 4:2.
V závěrečném dějství chtěli Letohradští udržet vedení a dojít si pro tři body. Jenže hned po devíti vteřinách už byl náskok pouze jednobrankový. Po nepřesném vyhození z pásma se míčku zmocnil Novák a s pomocí tyče ho dostal do brány. Hradec se nadále snažil o vyrovnání, ale když už byl Šimara překonán, zastoupil ho Nožka na brankové čáře. Letohrad si vedení hlídal až do závěrečné sirény.

Dařilo se nám téměř vše, těší Protznera

Utkání a práci třetí útočné formace v utkání hodnotí střelec druhého letohradského gólu JAROMÍR PROTZNER.

Jak hodnotíte utkání proti Hradci Králové?
Utkání hodnotím kladně. Rozhodně se bylo na co dívat na obou stranách. Bojovalo se ve velkém tempu až do poslední minuty, po které jsme se mohli radovat ze zaslouženého zisku tří bodů. Makali jsme jako tým, sice s drobnými výpadky, ale dokázali jsme se vždy vzchopit a hrát to, co jsme si řekli.

Panuje i spokojenost se vstřeleným gólem?
Ačkoli jsem se vstřeleným gólem velmi spokojený, velké díky patří i Štěpánu Švecovi, protože předvedl neskutečnou sílu na míčku a já už jsem to měl relativně lehké. Jelikož se teď v koncovce trochu trápím, tak doufám, že tento impuls konečně roztrhne pytel s góly a bude mi to tam padat.

Tři ze čtyř branek dal třetí útok. Jak se vám hrálo?
S prací třetího útoku jsem spokojený, dařilo se nám téměř vše. Od začátku zápasu jsme lítali po hřišti a lepilo nám to. To, že nám to tam začalo padat, bylo odměnou za to, jak jsme makali. Ale nebylo to jen o naší lajně, všechny lajny hrály dobře, akorát nám to tam padalo. Doufám, že štěstí zůstane na naší straně a budeme vyhrávat i další zápasy.

(hal)