V sobotu byly na programu závody ve sprintu a exhibiční noční supersprint, který sledovalo na pět tisíc nadšených fanoušků. V neděli program vyvrcholil atraktivními stíhacími závody.
K vidění byla po oba dny kompletní česká špička, jež patří do světové elity. Navíc se dařilo i letohradským dorostencům a juniorům, kteří vybojovali celkem osm cenných kovů, z toho čtyři mistrovské tituly.
Hvězdou soboty byl letohradský odchovanec Michal Šlesingr, který vyhrál jak sprint, tak i supersprint. „Prostě mi to sedlo lépe než soupeřům," usmíval se držitel tří medailí ze světových šampionátů. V neděli mířil za dalším triumfem, avšak pokazil závěrečnou položku stíhacího závodu a doběhl až čtvrtý. Z vítězství se tak radoval další domácí reprezentant Ondřej Moravec. „Pro mě jsou závody v Letohradu stejně vyhecované jako starty ve Světovém poháru. Před místními fanoušky se chci ukázat, a tak bývám dost svázaný a nervózní," přiblížil svoje rozpoložení z domácího klání. „Takže tohle vítězství je i tak trochu zázrak, protože ani historicky se mi doma nedaří," ulevil si trojnásobný olympijský medailista.
Jakub Štvrtecký.V kategorii žen dvakrát vyhrála Slovenka Jana Gereková, přičemž o domácí tituly se podělily mistryně světa ze smíšených štafet Veronika Vítková a Gabriela Soukalová. Vítězkou supersprintu se stala Lea Johanidesová. Rodačka z České Třebové získávala základy biatlonu také v Letohradu.
Vidět byli také dorostenci, dorostenky, junioři a juniorky z KB Letohrad. Ve sprintu vybojoval zlato mladší dorostenec Tomáš Mikyska, druhá byla juniorka Simona Maříková a starší dorostenec Mikuláš Karlík, jeho vrstevnice Simona Faltusová doběhla třetí. Ve stíhacích závodech na tituly dosáhli Simona Maříková a starší dorostenci Tereza Vinklárková s Jakubem Štvrteckým. Bronz získala Natálie Jurčová. (tjh)