Letohrad se stále trápí na dně tabulky, utkání ve Vlašimi však mělo velmi zajímavý průběh. Velká škoda, že s koncem bez získaného bodu pro Letohrad.

HBT Vlašim – Letohrad 8:6 (2:2, 3:3, 3:1)
Fakta – branky a asistence: 1. Topolánek (Střecha), 6. Horák (Topolánek), 27. Juráček (Nýdl, Střecha), 30. Juráček (Topolánek, Horák), 30. Juráček (Bartejs), 37. Topolánek (Střecha, Horák), 39. Nýdl (Juráček), 44. Juráček (Bartejs, Šindelář) – 10. Protzner (Halbrštát), 12. Furik (Halbrštát), 18. Dalecký (Halbrštát), 22. Vychytil (Kovář, Kvaizar), 22. Protzner (Vychytil), 36. Malík (Kvaizar, Halbrštát). Rozhodčí: Velčovský, Kubičík. Vyloučení: 4:9, navíc Kormunda (LET) 10 + 10 min. OT. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0.
SK Hokejbal Letohrad: Janoušek (Šimara) – Friml, Dalecký, Malík, Urban, Kvaizar, Halbrštát, Protzner, Kormunda, Kovář, Furik, Grund, Lux, Vychytil.

V třináctém letošním mistrovském utkání postavil trenér Letohradu do branky druhého gólmana Janouška. Ten inkasoval už v první minutě z hole reprezentanta Topolánka. V šesté minutě Letohradští neuhlídali Horáka a ten zvýšil na 2:0. Pak se ale ve vlašimské aréně udál nečekaný zvrat, když snížil Protzner a o minutu a půl později se prosadil Furik – 2:2.
Až do půlky druhého dějství hře dominoval Letohrad, dokonce vedl už 5:2. V 18. minutě gólmana domácích prostřelil Dalecký, vzápětí se radoval nejprve gólem v přesilovce Vychytil a poté znovu Protzner. Následně ale přišel faul Kvaizara a ve stejném čase dva vyšší tresty Kormundy. To hosty zřejmě dost rozhodilo a soupeř tvrdě trestal. Vyloučení Kvaizara využil Juráček a stejný hráč v poslední minutě druhé třetiny dvěma rychle po sobě jdoucími brankami srovnal na 5:5.
Ve třetí třetině sice Malík využil přesilovku po faulu Střesky, Letohrad ale své vedení dlouho neuhlídal, do konce utkání inkasoval ještě třikrát a nakonec prohrál.
Do konce podzimní části zbývají dvě kola. V sobotu 23. listopadu hostí Letohrad Plzeň. Hraje se od 13 hodin. V posledním kole pak Letohrad zajíždí 30. listopadu do Mostu. (ij)