„Letos se jí účastní osm družstev a nutno podotknout, že kromě našeho oddílu a oddílů z Prahy a Českých Budějovic jsou týmy tvořeny různými výběry. Není výjimkou, že jsou půjčováni závodníci ze Slovenska a Německa. Náš oddíl byl navíc znevýhodněn, protože měl kvůli pracovní vytíženosti k dispozici pouze čtyři z pětičlenného týmu, a tak již od začátku každého zápasu prohrával 1:0," konstatoval Luboš Felgr.
I tak však karatisté, kteří patří mezi suverénně nejmladší seniorský tým (věkový průměr 18 let mluví za vše), dali do bojů vše.
V prvním kole se potkali s týmem Hodonína, který na první dvě kola nasadil slovenské reprezentanty, a Jan Vaňous i Václav Unzeitig své zápasy i toto kolo prohráli.
Ve druhém kole svedli lítý boj se silným týmem z Havířova. V prvním zápase Unzei-
tig zvítězil, kolegové z týmu ho však nedokázali napodobit a dvakrát těsně prohráli. Třetí kolo bylo vůbec nejnapínavější. Ústečtí se potkali s akademickým výběrem, který byl tvořený třemi reprezentanty. Kluci se toho nezalekli, J. Vaňous začal remízou. Ve druhém kole překvapil stále ještě junior Tomáš Suchý, který je mezi seniory prvně. I přesto, že mu proti o hlavu vyššímu soupeři rozhodčí neuznali kop na hlavu, ve velmi pěkném zápase zvítězil. Další své zápasy V. Unzeitig a junior J. Tesař prohráli, takže i tento napínavý duel ústečtí borci těsně prohráli. „Kluci do toho dali všechno a i přes váhový a výškový handicap předvedli nebojácné zápasy, zanechali dobrý dojem," dodal Felgr.
Na druhé kolo do Českých Budějovic již budou Ústečtí odjíždět v plném složení, s cílem „prokousat se" výsledkovou listinou co nejvýše. Čekají je týmy z Českých Budějovic, výběr e-karate, Hradec Králové a Praha.
Po ukončení ligy seniorů se konalo první kolo národního poháru. V něm si Ústečtí vše vynahradili, i když už byli kluci z týmové soutěže poměrně hodně otlučeni. Skvělými dvěma zápasy prošel do finále váhové kategorie do 75 kg Vašek Unzeitig, který prvního soupeře z Oder porazil ještě před časovým limitem. Ve finále sice podlehl silnému soupeři z Budějovic, ale první „placka" mezi seniory se počítá. V dobrých výkonech pokračoval ve váze do 63 kg Tomáš Suchý, který prošel prvním volným kolem a narazil na bývalého reprezentanta z Havířova, se kterým svedl do konce zápasu vyrovnaný souboj. Porážka 0:2 nebyla určitě ostudou. Boj o třetí místo, poprvé na 4 minuty čistého času, zvládl a na krku mu po právu visel bronz.
Slabší den si vybral Jan Vaňous, který ve své váze skončil na sedmém místě. Na zkušenou přijel do Ústí nad Labem Jan Tesař, jenž zaznamenal celkem pět zápasů, a tyto zkušenosti jsou k nezaplacení.
Ústeckoorlický oddíl má v letošním roce naplánováno celkem 20 závodů, z toho dva v zahraničí, v Polsku a Slovinsku.
Výsledky: Senioři – 63 kg: 3. místo Tomáš Suchý. Senioři – 75 kg: 2. místo Václav Unzeitig. (fgr, bed)