Odchovanec Orion Racing Teamu si ve finálových bodovaných rozjížďkách vyjel první a druhé místo, což znamená jediné: Před závěrečným podnikem v Itálii pořád živí velkou nadějí na celkové prvenství ve třídě EuroNascar 2.

Na legendárním okruhu v belgickém Zolderu, kde se psaly dějiny Formule 1, zvládl za volantem Fordu Mustang velice dobře kvalifikaci, v níž byl třetí. Pvní finálovou rundu dokončil na druhé pozici za Izraelcem Talorem a druhý den potom předvedl spanilou jízdu. Cílem prosvištěl jako nejrychlejší muž závodu a v Zolderu zněla česká hymna.

Po belgickém podniku se jezdcům škrtaly dva nejhorší výsledky a Doubek nyní ztrácí na vedoucího týmového kolegu Němce Dauenhauera (Ford Mustang) jenom tři body.

„Po závodu byl Tobias penalizován a klesl z druhého na čtvrté místo, takže moje ztráta na něho se zase zmenšila. Seriál vyvrcholí na konci října v Itálii, kam se moc těším. Pojede se navíc o dvojnásobné body za umístění jak v sobotu, tak i v neděli, takže to bude ještě pořádná bitva,“ říká odhodlaně Martin Doubek.

Čas rozhodnutí nadejde o posledním říjnovém víkendu a jeho dějištěm se stane italská Vallelunga.

EuroNascar 2 po 5. závodu: 1. Dauenhauer (Něm., Ford Mustang) 298 bodů, 2. Doubek (ČR, Ford Mustang) 295, 3. Tziortzis (Kyp., Ford Mustang) 274, 4. Talor (Izr., Chevrolet Camaro) 255, 5. Deodhar (Ind., Ford Musuang) 248.