Mezi muži se do konečných soubojů propracovala dvojice Ivo Minář a Jan Šátral.  První jmenovaný se do finále probojoval, když po hodině  a čtrnácti minutách překonal hladce Roberta Rumlera, který startoval na divokou kartu ČTS, 6:3 a 6:2. Ivo Minář, jenž je bývalým 62. hráčem světa,  byl v turnaji nasazenou jedničkou.

Jan Šátral do závěrečných bojů postoupil přes Jana Hernycha, který byl kvůli zdravotním potížím nucen semifinálový boj skrečovat.
Ve finále byl šťastnější Ivo Minář,  když si poradil s Janem Šátralem ve dvou setech 6:1 a 6:3. „Získal jsem oba tituly jak v singlu, tak v dublu, takže v Ústí nad Orlicí to byl nádherný týden. Odpoledne jsme chodili na koupaliště, takže to byl i týden s nádechem odpočinku," řekl vítěz letošního Rieter Cupu Ivo Minář a dodal: „Příští rok bych chtěl být na Wimbledonu, to je ale daleko. Určitě se ale do Ústí nad Orlicí rád vracím."

Finálový duel příliš nevyšel Janu Šátralovi, nebyl ale smutný: „Hrál jsem od prvního kola výborně. V prvním zápase jsem měl svého nejneoblíbenějšího soupeře, ale podařilo se mi vyhrát. V semifinále jsem se těšil na zápas s Janem Hernychem, který ho ale musel vzdát. To mi pomohlo k tomu, že jsem šel do finále. Nemohu říci, že jsem z toho byl smutný, ale chtěl jsem si s ním zahrát. Známe se z klubu a vždy pro mne byl ikonou, proto jsem si s ním chtěl zahrát. Ivoš byl ve finále od začátku lepší. Začal jsem trochu nervózně. Když jsem viděl, kolik hráčů sem přijede, ani jsem  nepočítal s tím, že se dostanu do finále. Je to pro mne obrovská radost."

Mezi ženami se do finále propracovala podle všech předpokladů loňská vítězka Zuzana Skočdopolová. Ta v semifinále vyřadila Lenku Brůchovou.

Petra Krejsová, nasazená jednička, do finále prošla přes Veroniku Závadskou. Postup si musela ale tvrdě vydřít. V prvním setu čelila setbolu, ale nakonec dokázala skóre otočit ve svůj prospěch.

V pátečním finále vítězství  obhájila Zuzana Skočdopolová.  Cestu k výhře však neměla vůbec lehkou. Petra Krejsová se nevzdala titulu snadno. Zápas nakonec skončil 5:7, 6:1, 3:6. Zuzana Skočdopolová tak obhájila svůj loňský triumf. „Mám trochu natažená třísla, ale kolena zatím drží. Petra se mne snažila rozběhat, ale nehrála až tak takticky. Hrála ale moc dobře a v určitých chvílích zápasu byla i mnohem lepší. O vítězi rozhodl  gem ve třetím setu na 4:3, který byl obrovsky dlouhý. Já jsem na konci měla i trochu štěstí. Pokud budu příští rok ještě hrát, tak bych se chtěla vrátit," řekla vítězka turnaje.

Podle Petry Krejsové o vítězce rozhodl smolný začátek: „Bylo to pro mne smolné. V prvním setu jsem začala špatně. Dobře jsem to ale dotáhla a za stavu 5:6 jsem si mohla podržet servis, což jsem si nepodržela. Druhý set jsem začala hrát hrozně dobře a Zuzka si skoro ani neškrtla. Třetí set byl za stavu 3:3 velmi vyrovnaný. Potom rozhodlo několik zbytečných chyb. A Zuzka už to dotáhla."

Poražená byla turnajem v Ústí nad Orlicí velmi nadšená: „Je to jeden z nejlepších turnajů. Je tu skvělá atmosféra. Jediné negativum byly míčky, které moc nelétaly, jinak to v Ústí nad Orlicí bylo opravdu super."

Zuzana Skočdopolová se jako jedna z mála neúčastní připravených akcí pro tenisty a každý den dojíždí domů. „Protože to mám domů čtyřicet minut, je pro mě komfortnější spát doma. Ráno se chodím doma i rozehrávat. Je to pro mě už asi takový rituál," zakončila vítězka turnaje.

Z celého turnaje byl  velmi nadšený i jeho ředitel Vladimír Vaněk: „Chtěl bych především poděkovat všem spolupracovníkům, kteří aktivně dopomohli k tomu, že celý týden vyšel na výbornou."