Jejich rozhodující pátý zápas na půdě České zemědělské univerzity sledovalo nabité hlediště, kde byli hodně slyšet příznivci hostujícího celku, pro které klub vypravil autobus. Fanoušci se hráčům odměnili mohutným povzbuzováním, které je dovedlo k vytoužené výhře a postupu.
Pro velký úspěch se bude tato možnost opakovat i na sobotní druhý finálový zápas, takže Choceň může opět čekat bouřlivé skandování.
První duel se hraje již v pátek od 19 hodin.

Play off – semifinále 5. zápas: ČZU Praha B – VK Choceň 2:3 (30, -18, -22, 22, -7)
První set se vyvíjel od začátku lépe pro hosty, avšak domácí postupně vyrovnali hru i skóre (23:23), nastala tahanice o každý bod, ze které vyšlo vítězně družstvo ČZU, když sada skončila 32:30. To ale nastartovalo Choceňské k ještě lepšímu výkonu a ve druhém setu domácí hráče k ničemu nepustili. V jeho průběhu si vypracovali až osmibodový náskok, bez problémů tak srovnali na 1:1. Třetí sada se odehrála podobně jako druhá, Choceňští měli neustále dvou až tříbodový náskok (19:16, 22:19) a dostali se v utkání do vedení 2:1 na sety.
Mohl se rozehrát čtvrtý set, ve kterém se Pražanům dlouho nedařilo zastavit rozjeté choceňské hráče. Za stavu 13:6 pro hosty se však při podklouznutí zranil Tomáš Felgr. Do hry choceňského týmu se vinou nepříjemného okamžiku vloudila nervozita a z toho vyplývající nepřesnosti. Zkušení univerzitní hráči toho dokázali využít, bod po bodu stahovali náskok a sadu otočili ve svůj prospěch.
Semifinálové drama musel rozhodnout až tie-break. Do něho znovu zasáhl zraněný Felgr, kterého se podařilo ošetřit natolik, že mohl s veškerým sebezapřením pokračovat ve hře. Ze střídačky tak znělo jasně: „Vítězství si nenecháme vzít".
Choceňští si počínali v pátém setu náramně, své předsevzetí splnili do puntíku. Když na světelné tabuli svítilo skóre 12:5, v řadách choceňských fanoušků vládla euforie a hledištěm se hnala mexická vlna. Po posledním hvizdu rozhodčího propukla radost naplno. „Musím smeknout před hráči, kteří se dokázali dvakrát vzchopit po prvním a čtvrtém setu, a také před našimi diváky, že jim nedovolili prohrát," hodnotil výkon svěřenců i výkon diváků v hledišti trenér Švec. (jš, bed)

Více fotografií od Petry Pecháčkové najdete na: 
http://foto-petrus.rajce.idnes.cz/Semifinale_1.ligy,_Chocen_vs._CZU_Praha_B_,_5._zapas