Hráči Lokomotivy však přijeli s velkým odhodláním utrhnout pro sebe poslední díl série a vybojovat si postup do semifinále.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice B – Lokomotiva Česká Třebová 0:4 (0:0, 0:0, 0:4)
 Branky: 32. Š. Švec (Voleský, Jirmásek), 35. Lustyk (Š. Švec, Hudec), 44. M. Švec (Š. Švec), 45. Vostrčil (Voleský, Hudec). Rozhodčí: Gráca, Kovárník. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Pardubice: Stárek (Paleček) – Dubišar, Kamarýt, Vacek, Förstl, Hlaváček, Barva, Podařil, Hrnčíř, Skřivánek, Kasal, Vršínský, Špringl, Zemánek, Šimek, Jirák, Jurga, Novotný. Č. Třebová: Štarman, Šmíd – Macků, Mrštný, Dobrovský, Tlapák, Hynek, Voleský, Deml, Kvasnička, Vostrčil, Jirmásek, Hudec, Š. Švec, M. Švec , Lustyk.

Slunečné počasí, velmi slušná divácká kulisa, o kterou se postaral zejména fanklub z České Třebové, to vše slibovalo parádní hokejbalové představení.
Od první minuty se naplňovalo očekávání dramatické a vyrovnané bitvy. Úvod zápasu patřil domácím, kteří hýřili aktivitou a pohybem. Pardubickým se dařil zejména rychlý přechod přes střední pásmo, a to dělalo hostím z České Třebové značné potíže. Po jednom z takových průniků si musel pomoci nedovoleně Mrštný a domácí měli v 5. minutě výhodu přesilové hry. Pardubičtí zamkli Třebovské v obranném pásmu, ale Štarman měl zavřeno.
Druhou část začali lépe borci s kohoutem ve znaku. Pomohla jim k tomu zejména dohrávaná přesilová hra z konce první třetiny. Jenže ani hosté nenašli recept na vstřelení branky. Autoskláři dokazovali, že přesilové hry pilně trénovali, a i ve své druhé početní výhodě byli velmi nebezpeční, ovšem znovu bez gólového efektu. Ve zbylé části třetiny oba týmy pečlivě bránily, a tak skóre na jejím konci bylo stejné jako na začátku zápasu.
Čekání na gól ukončili hráči České Třebové, když ve 32. minutě našla přihrávka Voleského Š. Švece, který si seběhnul z obrany před branku a tečí otevřel skóre. Domácí zvýšili obrátky, ale z přemíry snahy vyplynul nedovolený zákrok, který dokázali hosté potrestat, když Š. Švec nahodil balonek před Stárka, kterého tečí překonal Lustyk – 0:2. To již bylo s Pardubicemi na pováženou. Ty se však nevzdávaly a ještě úporněji se snažily o korekci výsledku. Více než dvě minuty před koncem utkání se domácí odhodlali ke hře bez brankáře, ale hráči České Třebové se z tlaku vymanili a M. Švec zvýšil do prázdné branky na 3:0. Do konce střetnutí stihnul ještě překonat frustrovaného Stárka Vostrčil.
Třebovští si tak po roce zopakují boje o medaile. V semifinále je čeká soupeř z jihu Moravy – Sudoměřice.
Jiří Jebousek, trenér České Třebové: „Pokud bych měl na hlavě klobouk, musel bych ho před týmem smeknout. Sérii jsme začínali bez pěti z různých důvodů absentujících hráčů a v jejím průběhu jsme přicházeli o další, kteří bohužel museli vyhledávat i nemocniční ošetření. Z tohoto pohledu jsem rád, že je série za námi. I bez nich jsme se ale dokázali semknout a najít v sobě sílu do dalších bojů. Při pohledu na výsledky je jasné, že v sérii dominovali především brankáři. Za nejlepšího hráče Třebové bych proto zcela jednoznačně označil našeho gólmana Radka Štarmana a pardubického Davida Stárka možná za nejlepšího hráče celé série. O to víc si cením, že na něho naši hráči našli recept." (kš, bed)