Chance futsal liga: První poločas se Nejzbach držel, jenže pak se do toho vložil Dentinho, když během jednoho střídání zaznamenal hattrick

Když v minulém kole odjel Torf Pardubice z Chrudimi s šestnáctigólovým přídělem, rozhodně to nebyla náhoda.
Era-Pack nabral před startem play off neskutečnou formu, kterou prokázal i v pátečním duelu ve Vysokém Mýtě.
První východočeské derby skončilo vítězstvím Chrudimi 6:0, ale co se dělo ve sportovní hale ve druhém vzájemném duelu v probíhající sezoně, nenechalo nikoho na pochybách o tom, kdo by měl získat titul na konci ročníku první ligy.
Favorit je více než jasný. Ostatní kluby první futsalové ligy by se mezi sebou možná mohly před sezonou dohodnout na jedné věci: Dáme Chrudimi titul a my si zahrajeme jinou soutěž.
Nejzbach držel se soupeřem krok jen první poločas, kdy na tabuli svítilo "jen" 0:3. Druhý poločas byl z říše futsalové pohádky.

Vysoké Mýto – Chrudim 1:14 (0:3)
Fakta – branky a nahrávky: 37. Semerád (Jiráský) – 6. Max (R. Mareš), 8. Dentinho, 11. Slováček (M. Mareš), 22. R. Mareš, 23. Dentinho (Douglas), 23. Denthino (Rešetár), 24. Dentinho (Rešetár), 30. Vladyka (Rešetár), 35. Dentinho (Felipe), 35. Rešetár (Felipe), 37. R. Mareš (M. Mareš), 38. Rešetár (Max), 39. Max (R. Mareš), 40. vlastní. Rozhodčí: Sebök, Pivoňka, T. Vaněk.
Nejzbach V. Mýto: L. Gerčák – Formánek, Brychta, Michalec, Jiráský, Vágner, Forgáč, J. Gerčák, Semerád, Münzberger, Netolický – Till.
Era-Pack Chrudim: Meller – R. Mareš, Max, Dentinho, Vladyka, Douglas, Rešetár, Felipe, Koudelka, Slováček, M. Mareš, Žďánský.

V prvních minutách zápasu byl v permanenci hlavně Libor Gerčák v brance domácího týmu, když ho střelci Era-Packu dostatečně zahřívali. To na druhé straně si připsal Meller zásah až v šesté minutě, kdy jeho pozornost vyzkoušel Jiráský.
A pak to přišlo! Roman Mareš připravil první gólovou situaci pro Maxe, jenž měl před sebou jen prázdnou branku – 0:1. O dvě minuty později to bylo již 0:2. Dentinho si vzal míč a po samostatné akci skóroval. Hosté byli stále při chuti a pokračovali v tlaku. V 11. minutě předvedli bratři Marešové akci na jeden dotek a dílo dokonal Slováček – 0:3. V 18. minutě zahrozili i domácí futsalisté. Gerčákův výhoz na Semeráda Meller vyrazil, odražený balón se dostal k Münzbergerovi a ten vysoko přestřelil.
Hned ve druhé minutě druhého poločasu se k míči dostal Roman Mareš a zvýšil na 4:0. Následně předvedl Brazilec Dentinho střídání, na které domácí lavička dlouho nezapomene. Během minuty demonstroval instinkt zabijáka a vsítil hattrick. Nejdříve mu míč prostrčil Douglas a bodlem prostřelil Gerčáka, poté zužitkoval kombinaci s Rešetárem a vše dokonal o malou chvíli později znovu po spolupráci s českým reprezentantem. Na světelné tabuli svítilo 0:7. V té chvíli nikdo ani netušil, co se ještě bude dít.
Domácí se osmělili v 29. minutě, ale Netolický by potřeboval ragbyovou branku. A tak se taktovky znovu chopili Chrudimští. Na 8:0 zvýšil Vladyka. Ve 35. minutě vyučovali brazilskou sambu Felipe a zakončující Dentinho – 0:9. Desátý gól stihli hosté v téže minutě, přesně mířil Rešetár.
Mýtští se přece jen dočkali vstřelené branky v 37. minutě, kdy dal jedinou branku Nejzbachu v zápase Semerád.
Gólový kolotoč pokračoval i nadále. Chrudim nic nevypustila a dál střílela jednu branku za druhou. Bratři Marešové si "ťukli" a starší Roman zvýšil na 11:1. Dvanáctý zásah měl na svědomí Rešetár, třináctý si připsal Max.
Aby toho nebylo málo, tak ještě v poslední minutě zápasu zamířil do vlastní sítě Vágner.
Celkové skóre 1:14 z pohledu domácích futsalistů je na pohled hodně kruté, ale nutno dodat, že na svého soupeře zkrátka a jednoduše neměli. Hráči Chrudimi jsou „o level" někde jinde. (bed)