Dvě třetiny drželi jeleni vedení, jenže pak hradečtí piráti využili nabízenou možnost, zápas otočili a z výhry 4:3 se radovali oni. Letohrad si může spravit chuť v sobotu, kdy hostí Sudoměřice od 16 hodin.

Derby v Hradci příliš nepřálo počasí, i přesto přilákalo bezmála šedesátku diváků, kteří viděli napínavý zápas plný osobních soubojů. Hradečtí na soupeře vlétli a už po dvou a půl minutách zápasu vedli gólem zkušeného Nováka. Střelcem zápasu v modrobílém dresu se ukázal být Cvejn, který nejprve v deváté minutě po asistenci Věcheta srovnal na 1:1. „Byla to hlavně zásluha Míry Věcheta a mého bratránka Filipa Faltuse. Vybojovali míček v rohu, Míra ho dostal za branku Hradce a poslal mi ho přesně na hůl před branku,“ popisuje skromně první gól Jakub Cvejn. Jeleni se dostali na koně a další zásah byl dílem chvíle, znovu u toho byl Jakub Cvejn, který po skvělé spolupráci celé lajny strhl vedení na stranu Letohradu. „Výborně jsme ubránili útok Hradce, potom se míčku zmocnil Jirka Krejsa, který poslal přesnou nahrávku na Filipa Faltus na pravém křídle,“ vzpomíná na situaci s tím, že Faltus zatáhl míček do pásma a poslal mu jej přes obránce přesně na hůl. „Potom jsem se jen snažil co nejlíp vystřelit,“ směje se. Snaha se vyplatila a jeleni dál bojovali. „Až do konce druhé třetiny jsme podle mě hráli dobrý hokejbal, hodně jsme běhali, vyhrávali osobní souboje,“ ohlíží se dvougólový útočník.

Třetí třetina ale rozhodla. „Hradec nás začal přehrávat a my jsme přestali úplně hrát,“ krčí rameny Cvejn. Hosté udělali dvě chyby, dva fauly a domácí po hozené rukavici ihned chňapli, když dali dva rychlé góly. Navíc se poté trefili znovu. Jeleni to nevzdali a snažili se manko dorovnat. Na dostřel jedné branky se v 43. minutě dostali díky Bělouškovi. Na srovnání zbylo proklatě málo času a ani ten jelenům nestačil. Z Hradce odjeli bez bodu.

Hradec Králové - Letohrad 4:3

Fakta – branky: 3. Novák, 35. Fišer, 36. Hudeček, 40. Ježek (Hudeček) – 9. Cvejn (Věchet), 12. Cvejn (Faltus, Věchet), 43. Běloušek (Cvejn). Rozhodčí: Laczko, Prudík. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Střely: 30:32. Třetiny: 1:2, 0:0, 3:1. Diváci: 58.
HBC Hradec Králové 1988: Biegl (Vaněk) – Švanda, Jiřík, Pekárek, Šimek, Hrabica, Veselý, Mlázovský – Šimůnek, Mitra, Tesař, Ježek, Svoboda, Hudeček, Černý, Novák, Fišer, Fanderlík, Bacovský.
SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Šupík) – J. Hejtmánek, Anýž, Böhm, Vychytil, Krejsa, Teplý, Lajčiak, Halbrštát, J. Lux, Košťál, Cvejn, Häusler, Věchet, Běloušek, O. Lux, Holec, Faltus.