Autodrom Ricardo Tormo na jihu Španělska byl dějištěm suverénního a famózního Doubkova představení. Nejrychlejší byl v kvalifikačním měřeném tréninku a obě bodované jízdy proměnil ve svou vlastní show. Soupeři neměli nárok, dvojice Tziortzis – Dauenhauer, která ho doplnila na stupních vítězů, se šestadvacetiletému litomyšlskému jezdci dívala po celou dobu na záda. „Nebylo to tak snadné, jak se zdálo, ale ani ne tak složité. Klíčem k úspěchu byl start z pole position. Byl to teprve první závod sezony, ale věřím, že budeme moci bojovat o titul v tomto ročníku EuroNascar 2,“ vyjádřil se Doubek po dojezdu sobotního klání.

O den později se situace na trati nezměnila, Doubek objel celých patnáct kol přesvědčivě na čele, druhý za ním dojel tentokrát jeho stájový kolega Dauenhauer a v týmu Hendriks MotorSport vládla euforie. Tím spíše, že v kategorii EuroNascar PRO vyhrál další člen tohoto týmu Loris Hezemans. „Jsem velmi šťastný. Auto bylo perfektní hned od pátečních volných tréninků. Tým odvedl skvělou práci a díky tomu jsme dosáhli dvou vítězství ve Valencii, která vypadala tak jednoduše,“ pochvaloval si Martin Doubek.

Ten nyní doufá, že zelenou od českých státních orgánů dostane druhý závod NASCAR Whelen Euro Series 2021, který by se měl jet 19. a 20. června v domácím prostředí na mosteckém autodromu.

EuroNascar 2, 1. závod ve Valencii

1. finálová jízda: 1. Doubek (ČR, Ford Mustang) 26:04,608 min., 2. Tziortzis (Kyp., Ford Mustang) + 01,399, 3. Dauenhauer (Něm., Ford Mustang) + 03,749.

2. finálová jízda: 1. Doubek (ČR, Ford Mustang) 26:02,618 min., 2. Dauenhauer (Něm., Ford Mustang) + 02,482, 3. Tziortzis (Kyp., Ford Mustang) + 05,079.