Tým FBK Orlicko Třebovsko zde opět pořádá akci s názvem 10 dní florbalu. Po celou dobu je na programu mnoho zajímavých zápasů, ať už „profesionálních" hráčů, či turnajů pro veřejnost.

Ve středu byl na zimním stadionu položen speciální florbalový povrch, který přivezli zástupci Českého florbalového svazu a České florbalové unie.  „Jiné úpravy se na zimním stadionu neprovádí. V současné době musíme jen topit, protože je na stadionu zima," přiblížil jeden z organizátorů akce Jiří Typl z týmu FBK Orlicko Třebovsko.

Celá akce začne dvojzápasem juniorské reprezentace České republiky a Finska.

V sobotu a v neděli se měl konat mimo turnaje mužů i turnaj žen, ten se ale nakonec neuskuteční. „Turnaj žen jsme museli bohužel zrušit, protože o víkendu 5. a 6. května se na Slovensku hraje mistrovství světa juniorek, a proto by nepřijelo do České Třebové dostatečné množství ženských týmů," vysvětlil zrušení turnaje Jiří Typl.

Turnaje mužů se budou účastnit celky 2. ligy a především se představí týmy z našeho regionu.  „Nemáme mnoho šancí hrát v našem regionu zápasy, protože tu nejsou vhodné prostory. Chtěl bych proto pozvat všechny fanoušky a zájemce o florbal, aby se přišli podívat a hráče podpořit," konstatoval Jiří Typl.

Na pořádání celé akce se podílí šest členů florbalového týmu Orlicko Třebovsko. Na jednotlivé zápasy se ale do práce zapojují desítky dalších dobrovolníků, kteří se budou starat o hladký průběh celé akce. „Jen na utkání Česka a Finska musí být na hřišti minimálně pětadvacet lidí, kteří se budou starat o vše, co je při utkání potřeba," zakončil Jiří Typl. 

Program deseti dní florbalu

Sobota 28. dubna
18.00: Zápas juniorské reprezentace České republiky a Finska (vstupné 50 Kč)

Neděle 29. dubna
11.00: Zápas juniorské reprezentace České republiky a Finska
(vstupné 50 Kč)

Pondělí 30. dubna
9.00 – 11.00: Florbal se školkou

Úterý 1. května
11.00 – 19.00: Turnaj pro veřejnost

Středa 2. května
8.00 – 13.00: Turnaj 6. a 7. tříd základních škol
16.00 – 20.00: Přátelská utkání

Čtvrtek 3. května
8.00 – 13.00: Turnaj 8. a 9. tříd základních škol
15.30 – 21.00: Turnaj firem

Pátek 4. května
8.00 – 13.00: Turnaj středních škol
16.00: Zahájení turnaje mužů

Sobota a neděle  5. a 6. května
Turnaj mužů