Od začátku napřed

Úvod utkání naznačil, že si větší motivaci si do souboje „zklamaných“ ponechali Tuři. Odstartovali aktivně, agresivně, vytvářeli si dobré střelecké pozice a úspěšně zakončovali. V 7. minutě tak rázem vedli o deset bodů (18:8), kdy kvalitní práci odváděli i na obranné polovině a získávali důležité míče. Jenže Severočeši nápor domácích zachytili a závěr první části patřil pro změnu jim, P. Houška trojkou s klaksonem jejich manko minimalizoval na dva body.

Jenže nástup do druhé čtvrtky, to byla zase svitavská jízda. Když trefil Petway trojku s faulem a přidal i proměněný trestný hod, bylo dvouciferné vedení zase zpátky (30:20). Domácí působili o poznání bojovnějším dojmem, daleko více se rvali o míče, byli úspěšní na útočném doskoku, soupeři nedovolovali snadné koše, zkrátka jejich hra se v těchto fázích musela líbit. Druhou periodu ovládli Tuři v poměru 26:12 a byli zjevně lepším týmem na palubovce. Střelecky úřadoval Slezák, do pauzy vysázel patnáct bodů.

Skoro bez komplikací

Po změně stran se do hry Turů zpočátku místy vkrádala nepřesnost, ale byla to pouze chvilková záležitost. Děčínu to ve Svitavách o víkendu vůbec nepadalo a do zápasu se nevrátil, ve 25. minutě svítilo na ukazateli z pohledu domácích příjemné skóre 58:38 a hra občas nabírala nádech exhibice, což dokumentoval třeba famózním blokem Roseboro.

Poslední čtvrtka neměla přinést drama, právě naopak. Hosté se místy propadali do střelecké beznaděje a dvacetibodový polštář vypadal pro Tury dostatečný, aby střetnutí bezpečně dokormidlovali ke kýženému finiši. Necelých šest minut před koncem po Kerrově trojce to bylo 74:52 a všem v hale se zdálo být jasné, že je rozhodnuto. Jenomže v tu chvíli hosté konečně odčarovali svoje střelecké ruce a šňůrou 0:11 ještě pořádně poškádlili svitavské nervy.

Uklidnil je Petway, dvě a půl minuty před koncem trojkou vymazal i ty poslední pochybnosti.

„Jsem rád, že jsme výkonem a vítězstvím vynahradili svitavským fanouškům sobotní vysokou porážku. Bylo to od nás diametrálně odlišné utkání než proti Nymburku,“ netajil se spokojeností nejlepší střelec bitvy o bronz Pavel Slezák.