Jelikož se jednalo zároveň o mistrovství republiky, nikomu jinému titul nepřísluší.

Celky na prvním až čtvrtém místě nashromáždily na cestě sedmikolovým turnajem 12 bodů. Ve třech případech za pět výher a dvě remízy, v tom zbývajícím za šest vítězství a jednu prohru. Premianta muselo určit druhé kritérium. Tím se stal celkový počet bodů hráčů v jednotlivých partiích.

Východočeským zástupcům se v letošním ročníku nedařilo tak jako v těch předcházejících. Nejvýše se umístila TJ Slavia Hradec Králové, která však obsadila až 24. příčku. Do první třicítky se vešly ještě Lípa (28.) a pardubická Bohemia (30.)

Český lev Kolešovice Open: 1. Turnov, 2. Imenitni (Slovin.), 3. With No Mercy (Ukr.), 4. TJ Joly Lysá n. L., 5. Tulachess (Rus.).

O tučný balík peněz

Czech Open se stal lukrativním podnikem pro vyznavače hry go. Letos se totiž konalo finále kvalifikace Evropské federace o profesionálního hráče. Právo hrát na uzavřených asijských turnajích si vydobyl Andrii Kravets z Ukrajiny.

„Evropští profesionálové se mohou měřit s nejlepšími hráči z Asie, kde se konají štědře dotované turnaje. Vítězové si mohou přijít na stovky tisíc dolarů,“ říká ředitel festivalu Jan Mazuch.

Úterní šachy - Sten.CZ Open – MČR ve Fischerových šachách (9.30), NSS.CZ Open – bleskový turnaj dvojic (10.00), RSM Infinity Open – ratingový turnaj (16.00), Bulinský, Vávra & Partners Open – MČR v bleskovém 24 hodinovém maratonu (od 0.00 do 19.00).