Cílem před posledními dvěma zápasy bylo udržet lukrativní třetí místo v tabulce a mít tak přijatelného soupeře pro play off. Tím bude Kladno.
Trenér Jaromír Švec má smělý plán. „Pro mě a vlastně i pro tým je cílem skončit v první čtyřce první ligy," dodal kouč družstva, které se stalo nejlepším kolektivem dospělých za rok 2013 v anketě o nejúspěšnější sportovce Orlickoústecka. Choceňští mají s Kladnem vyrovnanou bilanci 1:1. První dvě utkání se hrají „Pod Sakem" v pátek 31. ledna od 19 hodin a v sobotu 1. února od 18 hodin. Série se hraje na tři vítězné zápasy.

Lokomotiva Česká Lípa – VK Choceň 0:3 (-17, -19, -27)
Zápas v České Lípě měl „dva poločasy", v prvních dvou setech se hrálo pod taktovkou Choceňských s celkem jasným výsledkem. Ovšem ve třetí sadě se Českolipští rozhodli, že nedají svoji kůži zadarmo a navyšovali vedení až do stavu 16:10. Od tohoto skóre hosté ukrajovali trpělivě bod po bodu ze soupeřova náskoku až na 24:24, pak se vedení přelévalo ze strany na stranu, ale v koncovce byli šťastnější hráči Chocně.

ČZU Praha C – VK Choceň 2:3 (-15, -21, 23, 24, -13)
Do druhého utkání nastupovala Choceň s vědomím, že už jí nemůže uniknout první čtyřka, a tak play off bude zahajovat na domácí palubovce. Vstup do zápasu se ohromně povedl a hostující volejbalisté vedli až 19:10. Druhý set už tak jasný nebyl, ale přesto ho Choceňští dokázali vyhrát celkem jasným rozdílem. Následoval set třetí, na který se hosté stejně jako v České Lípě nedostatečně soustředili. Domácí navíc přitlačili na servisu jak plachtou, tak skákaným podáním a byl tu rázem obrat v zápase. Po těsně prohraných koncovkách se šlo do pátého setu, který ale zvládli lépe Choceňští poměrem 15:13. ⋌(jš)