Pro českou výpravu to byl obzvláště vydařený ročník. „Já jsem spokojený, a to nejenom s medailemi téměř ve všech kategoriích, ale hlavně s tím, že naši závodníci dokázali, že něco umí a že to má cenu dělat," zhodnotil výkony svých svěřenců trenér Jaroslav Bogdálek.
Česká výprava nakonec dokázala vybojovat sedm medailí z osmi kategorií. Pět jich bylo z kovu nejcennějšího, zbylé dvě za třetí místa. Celkově se tak s náskokem 25 bodů stalo Česko nejlepší zemí v hodnocení národů. Slovensko, kterému výrazně pomohla Tereza Jančová, skončilo se 196 body druhé. A na třetím místě se 153 body nakonec Slovinsko.
Absolutními vítězi tohoto ročníku se stali Slovenka Tereza Jančová za první místo ve slalomu a druhé v obřím slalomu a Jan Ouvín, který mezi žáky obhájil vítězství z roku 2013. Splnilo se mu tak přání – vyhrát obě dvě disciplíny.
Letošní závody navázaly na dlouhou tradici a bylo vidět, že organizátoři po té roční odmlce nic ze svých dovedností nezapomněli. „Letos to bylo celkem vydařené, sice páteční slalom ovlivnilo hodně počasí, ale taková je prostě zima. V sobotu se to naopak vyvedlo nad míru nádherně a všichni tak museli být spokojeni. Měli jsme sice několik drobných úrazů, ale to už prostě k závodům patří. Hlavně, že to nebylo nic vážného. Závod proběhl také bez jediného protestu výprav nebo námitek technického delegáta Jalle Forsmarka," zhodnotil na závěr závody Jaroslav Křístek, sportovní ředitel závodů.
„Šestnáct zúčastněných zemí je možná méně, než jsme čekali, nicméně to konečné číslo je slušné. Necelých 180 závodníků je rovněž pěkným číslem. Hodně unikátní a potěšitelná byla pro nás účast Brazílie. Z celkového hlediska hodnotím ten letošní ročník pozitivně. Žádné problémy se nevyskytly. Pokud jde o účast hostů, tak mám radost z účasti hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického, starosty města Ústí nad Orlicí a starosty obce Říčky a řady dalších sponzorů, kteří nám pomohli při předávání cen. U toho nechyběla ani Olga Charvátová. Poděkování patří všem, kteří se podíleli na přípravách a samotném průběhu akce a rovněž sponzorům, bez kterých by se to nikdy neobešlo," uvedl šéf organizačního výboru Luboš Bäuchel.

Absolutními vítězi se stali Jan Ouvín a Tereza Jančová

V obřím slalomu završil své úspěšné vystoupení Jan Ouvín. Závod to byl dramatický. Ouvín zajel v prvním kole nejrychlejší čas, ale hodně na něj tlačila dvojice Slovinců. Když pak projel cílovou fotobuňku druhého kola, bylo jasné, kdo bude králem letošního Skiinterkriteria. Jeho přání stát se absolutním vítězem se mu splnilo a navázal na triumf v roce 2013.
Pozadu nezůstaly ani české lyžařky. Mezi Nikolu Bubákovou a Ivu Křížovou, kterou přímo na trati sledovala i bývalá výborná lyžařka a zároveň maminka Olga Charvátová, se vklínila Slovenka Tereza Jančová, která se stala absolutní vítězkou, když vyhrála páteční slalom a v sobotu byla druhá.
Hodně radosti bylo v táboře britské výpravy. V kategorii mladších žáků vystoupali na stupně vítězů Jake Doyle a Rankin Charles. Prvně jmenovaný Brit si tak nadělil dárek ke svým čtrnáctým narozeninám. O jedinou českou medaili se pak postarala Barbora Zíková, která ztratila na vítěznou Slovinku Rebeku Oblak téměř jednu sekundu.

Sobotní výsledky:
Obří slalom – starší žáci: 1. Jan Ouvín (Česká republika), 2. Tadej Paščinski, 3. Borut Božič (oba Slovinsko). Starší žákyně: 1. Nikola Bubáková (Česká republika), 2. Tereza Jančová (Slovensko), 3. Iva Křížová (Česká republika). Mladší žáci: 1. Šimon Lipták (Slovensko), 2. Jake Doyle, 3. Rankin Charles (oba Velká Británie. Mladší žákyně: 1. Rebeka Oblak (Slovinsko), 2. Alica Surová (Slovensko), 3. Barbora Zíková (Česká republika).

Páteční výsledky:
Slalom - mladší žáci: 
1. Jonáš Pospíšil (Česká rep.), 2. Martin Křižaj (Slovinsko), 3. Václav Hádek (Česká rep.). Mladší žákyně: 1. Tereza Součková (Česká rep.), 2. Simona Antalová (Slovensko), 3. Betija Burkovska (Lotyšsko). Starší žáci: 1. Jan Ouvín (Česká rep.), 2. Borut Božič (Slovinsko), 3. Alex Chyc (Polsko). Starší žákyně: 1. Tereza Jančová (Slovensko), 2. Tia Trampuš (Slovinsko), 3. Izabela Tylek (Polsko).