Letohrad dvakrát zvítězil a už tento víkend může postoupit do semifinále II. NHbL – Východ. Dnes se hraje třetí čtvrtfinálový zápas, kdy proti sobě oba rezervní týmy nastoupí v 16:30 hodin. Pokud se Autosklářům podaří zvítězit, bude se hrát čtvrtý zápas zítra od 14:00 hodin.

Pardubice B – Letohrad B 2:5 (1:2, 0:0, 1:3)

Branky Letohradu: Furik, Večerník 2, Ptáček, Häusler.

Letohradští se ujali vedení hned ve čtvrté minutě, kdy domácího brankáře Palečka překonal Furik. Na to dokázali domácí odpovědět díky vyloučení Dudadíka v deváté minutě, v úvodu 14. minuty už ale Letohrad opět vedl po gólu Večerníka – 1:2. Druhá třetina se obešla bez branek, v té třetí se v 33. minutě před Palečkem prosadil Ptáček a v polovině 39. minuty definitivně o výhře Letohradu rozhodl druhým zásahem Večerník – 1:4. O minutu později na 1:5 zvýšil kapitán Häusler, domácí ještě kontrovali Dubišarem, avšak změna skóre z 1:5 na 2:5 už byla pouze kosmetická …

Pardubice B – Letohrad B 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Branky: J. Bittner – Furik, Večerník.

Začalo se v dosti vysokém tempu, hra se přelévala z jedné strany na druhou. Když už se před jednou či druhou bránou začalo dít něco zajímavého a vypadalo to, že by se mohlo schylovat ke gólu, zakročil jeden z brankářů a ukázal tak střelcům, že to tak snadné opravdu nebude.

V čase 19:15 zavelel k útoku nejzkušenější hráč Letohradských David Večerník a po jeho asistenci otevřel účet zápasu Jan Furik. Davida Večerníka bylo plné hřiště a dirigoval hru letohradských mladíků velice úspěšným způsobem, když v čase 25:00 sám po přihrávce Mirka Häuslera zvýšil vedení Letohradských na 2:0. V tu chvíli asi každý v černém dresu počítal s tím, že se Autoskláři zlomí a zápas se v klidu dohraje pod taktovkou hostující Testy.
Pardubičtí však byli proti a stačilo jim jen 15 vteřin na vstřelení kontaktního gólu. Po přihrávce Jana Barvy mířil přesně Jan Bittner. Tato branka Pardubické borce dostala zpět do hry a snažili se tlačit hru do obraného pásma Letohradských. Tam však veškeré jejich snažení končilo na skvěle chytajícím Davidu Stárkovi, kterého výbornými výkony podporovali i jeho obránci. Po druhé třetině tak byl stav 1:2 z pohledu domácích a bylo tak jasné, že diváci ještě uvidí velice zajímavou třetí třetinu.

Hrálo se nahoru dolů a ani jeden z týmů neměl dost sil, aby se na delší dobu usadil v útočném pásmu. Letohradští však zlobili obránce Autosklářů o něco více, a tak ze strany Pardubic docházelo k vynuceným faulům. Avšak početní převahu, která se hráčům Testy nabízela, nedokázali tito využít, a tak ukazatel skóre zůstával stále na stavu 1:2 z pohledu domácích.

Sestava Letohradu: Stárek - Doleček, Langr, Kubíček, Hynek (so), Janďourek, Holeček (pouze so), Lux O., Furik, Veselý (so), Večerník, Häusler, Ptáček, Dudadík, Halbrštát, Mazurkiewicz, Nožka (ne).

(jan, bla)