Hrát se tedy bude ve středu od 18 hodin (přenos začne už v 17 hodin). Přitom ale sedmé utkání čtvrtfinálové série už nemuselo být. Pardubičtí basketbalisté však spáchali v Ústí nad Labem harakiri, a tak se kvůli televiznímu zájmu rozhodující bitva o den přiblížila.

V šestém zápase chybělo do konce šest a půl minuty a hosté navýšili své vedení na 71:56. Od semifinále je v tu chvíli dělil krůček. Jenže Pandy názorně ukázaly, že kolektivní sporty se mají hrát až do úplného konce. Ve zbytku času základní hrací doby zaznamenaly sérii 20:5 a po výsledku 76:76 si vynutily prodloužení. V něm řádil přesně trojkující Michal Šotnar, který Ústí zajistil výhru 88:87. „Ústí už na konci nemělo co ztratit, domácí hráči trefili i těžké střely. Tím, jak se k nám bodově přibližovali, se dostali do ohromného laufu,“ podotkl pardubický trenér Tomáš Bartošek.

Nutno podotknout, že Pardubice po brutálním nástupu, kdy si po necelých čtyřech minutách vypracovaly náskok 16:3, byly celkem v plusu 38 minut a 25 sekund! „Opět se projevilo, že když máme dobrý útok, hrajeme kvalitně i v obraně, ale jakmile se nám v útoku přestane dařit, máme propad i v obraně. Dostali jsme čtyři úplně jednoduché koše,“ krčil rameny Bartošek.