Opět se však bude mluvit převážně o jedné závodnici. Zdeňka Seidlová znovu ukázala svou letošní dominanci na hladké čtvrtce. O titul by bojovala i na sprinterských tratích, ale vzhledem k blížícímu se mistrovství Evropy v Praze zvolila svou nejoblíbenější distanci a udělala dobře. Tím ale ani zdaleka nepotěšila své soupeřky, které si mohly ambice na první místo škrtnout a soustředit se na boje o zbylé medaile.

Sólo běh pro zlatou medaili

Již v rozběhu si stylem start – cíl zajistila postup do další fáze a zbytek startovního pole za sebou nechala téměř o dvě sekundy. „Bylo jasné, že stejný sólo běh bude potřeba zvládnout i ve finále. Do něho Zdeňka vstoupila dobře. Celá hala sledovala běh naší sprinterky, která opět utíkala sama proti časomíře. Běžet sólo běh je nesmírně obtížné, přesto Zdeňka Seidlová sama dokázala stlačit čas pod pětapadesát vteřin. Nejbližší pronásledovatelka byla od Zdeňky vzdálena více než o jednu vteřinu," uvedl trenér Lukáš Dej-
dar. Její sbírka se rozrostla o další titul mistryně republiky a naděje na start na seniorském mistrovství Evropy se opět zvýšila.

Přechod výš 
s nádechem bronzu

Počínaje lednem se zařadil mezi juniory ústecký sprinter Jáchym Procházka. Ten startoval na nejkratším halovém sprintu a 60 metrů prolétl časem 7,11 sekundy, což ho katapultovalo na šesté místo. Zároveň je tento čas novým ústeckým juniorským rekordem. Ještě se ale postavil na start dvoustovky, kde vyhrál svůj rozběh a ve finále si doběhl v čase 22,44 sekundy pro bronzovou medaili.
Finálovou účast si vybojovala i půlkařka Barbora Chytková, která je oddílovou kolegyní Zdeňky Seidlové. Ačkoliv se v posledních týdnech potýkala se zdravotními komplikacemi, byl to po loňském vyřazení v rozběhu skvělý počin. Ve finále se strhla velká bitva a všechny účastnice byly hodně aktivní. Bohužel došlo i k pádu, kterému se nevyhnula ani Bára a na nastolené tempo posledních tří stovek metrů nedokázala reagovat. Cílovou fotobuňku nakonec protnula na osmé pozici, což je vynikající výsledek a povzbuzení do dalších tréninků.
Třetí mýtskou závodnicí na šampionátu byla překážkářka Martina Čiháková. Ta překonala trať 60 metrů překážek jako dvacátá, když zaostala o pouhé čtyři setiny sekundy za svým rekordem.