Pád nedopustili, ale bylo jasné, že musejí přijít změny, které vrátí vysokomýtskému futsalu lesk, jako tomu bylo ještě před několika sezonami. Zdali se to podaří, je teprve otázkou, avšak vedení klubu pracovalo na tom, aby se „fiasko“ neopakovalo.

Do nově se rodícího mužstva zavítalo spoustu tváří, které dostal na povedl Miroslav Semerád. Opět se tak vrací na místo, kde za svou kariéru prožil výborné roky. Nyní jej čeká v Nejzbachu trenérská štace. On i jeho tým si premiéru odbudou dnes večer proti Helasu Brno. „Těšíme se na začátek ligy, který máme na domácí palubovce. Doufám, že nás přijdou v hojném počtu podpořit naši fanoušci a že se nám podaří vstoupit do nové sezony vítězně. Ještě řešíme pár otazníků v sestavě, ale věřím, že hráči, kteří dostanou v úvodním střetnutí důvěru, nás nezklamou,“ řekl před dnešním výkopem utkání, které začíná ve 20 hodin, trenér Miroslav Semerád.

Převzal štafetový kolík po Romanu Páralovi, jenž se chopil manažerské funkce a pomáhal tak s budováním mužstva. Jeho složení bylo dlouhou neznámou, avšak nyní je takřka pohromadě. „Oživil jsem znovu hráče, kteří už v Mýtě hráli, ale v loňské sezoně toho moc nenahráli. Co se týče příchodů, zavítali k nám bratři Novotní a Habrman z hradeckého Madosu, také se zapojili Štanglica s Koblasou, což jsou mladí hráči, kteří se učí. Vrátil se Sklenář a ze Sparty přišel David Jošt. Samozřejmě bychom rádi do začátku soutěže ještě někoho získali, ale když ne, budeme pracovat s tím, co tady je,“ dodal ke stavu hráčského kádru vysokomýtský trenér.

Co se bude řešit nejvíce, je otázka fotbalu a futsalu. Nejzbach není profesionální tým a hráči hrají i velký fotbal. „Je to složité. S hráči jsme na začátku hovořili o tom, že nějakým způsobem budeme trochu tolerovat fotbal. Ale začíná liga, kde je třeba být připravený na utkání. Nesmí se šetřit na velký fotbal. Doufám, že to pochopili, že tohle je nejvyšší soutěž a podle toho se k tomu postavili,“ vyjádřil se jasným způsobem Semerád.

Od toho se může odvíjet i umístění týmu. Nikdo nechce opakovat loňskou sezonu, která se nepovedla. „Chtěli bychom, aby letošní sezona dopadla lépe. Řeknu upřímně, že kdybychom nepostoupili do play off, byl bych zklamaný. Sezona je dlouhá, ale věřím, že když si to všechno sedne, že bychom pro naše výborné fanoušky mohli dotáhnout play off, i třeba semifinále, jako to bylo za dob mé hráčské éry,“ přeje si před zahájením ligového ročníku trenér Semerád.

Soupiska týmu
Brankáři: Libor Gerčák (1975), Jakub Simon (1993), Jan Špinar.

Obránci: Petr Jeníček (1983), Roman Michalec (1989, Jaroslav Kubát (1995), Jakub Vágner (1989), David Novák (1997), Pavel Formánek (1983).

Útočníci: David Jošt (1995), Lukáš Merkl (1991), Václav Sklenář (1991), Martin Šabata (1986), Vojtěch Habrman (1997).

Univerzálové: Šimon Štanglica (2000), Petr Vladyka (1974), Michal Jiráský (1993), Jan Koblasa (1993).

Realizační tým – trenér: Miroslav Semerád.

Návrat na pozice v play off chystá Nejzbach Vysoké Mýto před startem ligy.Zdroj: Nejzbach Vysoké Mýto

Nejzbach začíná sezonu s neoblíbeným Helasem

Vysoké Mýto - Futsalisté Vysokého Mýta zahájí nový ročník 1. futsalové ligy doma, kde v pátek od 20 hodin přivítají Helas Brno.

Předchozí sezona skončila pro Nejzbach neúspěšně. Tým se nedostal ani do play off. V létě se trenér Páral vrátil do pozici hlavního manažera a mužstvo nově vede navrátil Semerád. „Těšíme se na začátek ligy, který máme na domácí palubovce. Doufám, že nás přijdou v hojném počtu podpořit naši fanoušci a že se nám podaří vstoupit do nové sezony vítězně,“ řekl trenér Miroslav Semerád a doplnil: „Ještě řešíme pár otazníků v sestavě, ale věřím, že hráči, kteří dostanou v úvodním střetnutí důvěru nás nezklamou.“

Jenže Helas je pro Nejzbach neoblíbeným soupeřem. Loni brněnští futsalisté vyhráli na palubovce Východočechů 4:0. Odveta v moravské metropoli skončila remízou 3:3. „Od nové sezony nevíme, co přesně čekat. Neměli jsme moc společných tréninků, a tak nám až první dvě ligová kola naplno ukáží, jak jsme na tom,“ přiznal trenér Helasu Jan Loup.

Jeho kádr příliš změn nedoznal. Skončil akorát zkušený brankář David Šimon. „Kádr se v podstatě nezměnil, ale už nyní víme, že nebudeme v prvních dvou zápasech kompletní. Potýkáme se především s kolizemi zápasů našich hráčů ve velkém fotbale v rakouských soutěžích. Určitě nám ovšem nebude chybět odhodlání a bojovnost jít za co nejlepším výsledkem. Nebudeme chtít být v lize jen tak na okrasu,“ zdůraznil brněnský kouč.