„Na přímém úseku komunikace se pravděpodobně plně nevěnoval řízení, přejel vpravo na travnatý břeh a ve smyku narazil do listnatého stromu. Následně z místa dopravní nehody odešel do Lanškrouna, kde byl později zjištěn a vyzván, aby se dostavil zpět k místu události," popsala mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

Vzápětí policisté provedli mladému muži dechovou zkoušku na alkohol, při které mu naměřili 1,34 promile alkoholu v dechu.

Muž se ale zkoušel z tak velké hodnoty vykroutit. „Jelikož tvrdil, že alkoholické nápoje konzumoval jak před jízdou, tak po ní, byl pro přesné určení hladiny alkoholu v organismu v době řízení vozidla vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s dvojitým odběrem krve, které podstoupil," konstatovala mluvčí.

Opilý mladík měl při nehodě štěstí, utrpěl pouze drobné zranění, které si nežádalo lékařské ošetření. „Škoda byla předběžně vyčíslena na 72 tisíc korun. Muži jsme na místě zadrželi řidičský průkaz a ve věci jsme zahájili úkony v trestním řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," uzavřela Lenka Vilímková.