K tragickému střetu vlaku s člověkem došlo dnes krátce po půl sedmé hodině odpolední v Pardubicích. Na zastávce Pardubičky smetl vlak ženu pohybující se v kolejišti a na místě ji usmrtil. "Na místě byla posádka do dvou minut, vzhledem ke stavu poranění ale lékař mohl pouze konstatovat smrt," uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Aleš Malý.

Podle prvotních informací se jedná o starší ženu z Brněnska, její identitu budou policisté teprve ověřovat. Provoz byl kvůli nehodě zastaven na obou kolejích prvního železničního kordiru.

"Jako nejpravděpodobnější příčina neštěstí se policistům jeví nepozornost při přecházení kolejí. Žena ve věku 78 let se pravděpodobně ze zastávky vydala přes trať směrem k autobusové zastávce. Přecházela však v místech kde je to zakázáno a kde je pro chodce vybudován podchod," uvedla mluvčí pardubické policie Markéta Janovská. 

Vlaky mezi stanicemi Pardubice a Česká Třebová nejezdily půl hodiny. Poté bylo možno sníženou rychlostí provoz po jedné z kolejí obnovit. Po dvou hodinách byl pak provoz na trati obnoven.