Jednačtyřicetiletý řidič směřoval s nákladním vozidlem ve čtvrtek dopoledne do České Třebové. S vozidlem zajel ke krajnici a následně do příkopu údajně při míjení se s protijedoucím nadměrným nákladem. Během chvíle, kdy jel mimo komunikaci, navíc srazil dopravní značku. Jeho jízdu ukončil až pád soupravy na pravý bok.

Muž, který ve vozidle cestoval sám, se naštěstí nezranil. Škoda na kamionu byla předběžně vyčíslena na pět set padesát tisíc korun. Na přepravovaném nákladu byla cena majitelem vyčíslena na osm milionu korun. „Na místě jsme u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem," informovala policejní mluvčí Lenka Vilímková.  

Při šetření této bizarní nehody policie také zjistila, že na tahači značky Daf a návěsu značky Kögel není platná technická kontrola. Dopravní nehodu budou nadále prověřovat. Policie také vyzývá jakékoliv svědky, kteří by mohli potvrdit, že ve čtvrtek okolo jedenácté hodiny dopoledne projížděl po silnici č. I/14 z České Třebové na Třebovice nadměrný náklad, ať tuto informaci neprodleně sdělí na telefonní číslo 974 580 251.