Muž zraněním na místě podlehl, řidič tahače s návěsem však udělal fatální chybu: Od nehody ujel. Podle znaleckých posudků přitom náraz musel zaregistrovat.

Teď se z toho 26letý šofér zpovídá u soudu. Obviněn je z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí první pomoci. Nic na tom nemění, že i kdyby zastavil a přivolal záchranku, život už by to chodci nevrátilo. Jeho zranění byla příliš rozsáhlá a zemřel hned po nehodě.
Hlavní líčení bylo hned první den odročeno na neurčito. Soudkyně si vyžádala další znalecký posudek, tentokrát z oboru dopravy.

„Neočekávám, že líčení bude pokračovat dříve jak za tři měsíce,“ uvedl mluvčí okresního soudu v Pardubicích Karel Gobernac.
Bezvládného těla v příkopě si po dvou hodinách všiml jiný projíždějící řidič a zavolal policisty. Těm se mravenčí prací a výslechy dalších řidičů, kteří daným místem osudnou noc projížděli, podařilo auto, jež chodce srazilo, dohledat.

„Ve finále pak konkrétní vozidlo specifikovala kamera umístěná o tři kilometry blíže k Pardubicím na křižovatce u Parama,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Sražený muž si o nehodu koledoval. Byl celý v tmavém oblečení bez jediného reflexního prvku a po rychlodráze, které se chodci kvůli obavě o bezpečnost vyhýbají i ve dne, šel nikoliv u krajnice, ale téměř dva metry od kraje vozovky. Přímo po plné čáře ohraničující jízdní pruh. V krvi mu na pitvě nalezli zbytky odeznívajícího THC.

Za ujetí od nehody, a to bez ohledu na její následky, hrozí pokuta až pět tisíc a ztráta až sedmi bodů v bodovém hodnocení řidičů. Viníci se tímto způsobem někdy snaží vyhnout ztrátě bonusu z povinného ručení. Často je však jejich útěk způsoben stresem z prožité události.