Jak ve čtvrtek uvedla policejní mluvčí Hana Kaizarová, třicetiletý šofér jel od Čankovic na Moravany. V zatáčce nezvládl řízení, auto sjelo ze silnice a zastavilo se levým bokem až o strom. Policisté vyloučili alkohol jako možnou příčinu nehody dechovou zkouškou a okolnosti dále vyšetřují. Na autě vznikla škoda odhadem za 110 000 korun a na nákladu za dalších deset tisíc. Řidič skončil v Chrudimské nemocnici, nicméně prakticky nezraněn.

Sanitka skončila v blátě

Pohledy - Cesta do zdravotnického zařízení měla nečekanou mezihru v blátě. Místo před ordinací zastavilo auto v oranici. Šlo o sanitní vůz soukromého dopravce, který převážel pacienta, ale beznadějně při tom uvázl v blátě. Vytažení vozu zpět na silnici museli po osmé hodině zařídit až přivolaní hasiči. „Svitavští hasiči nejprve pomohli pacientovi bezpečně přejít z uvázlé sanitky do zásahového vozidla. Následně sanitní vůz z bláta vytáhli a pro jistotu doprovodili až do určeného zdravotního zařízení,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

Hasičské cvičení lidi vyděsilo

Polička - Zvýšený pohyb hasičských jednotek v areálu strojíren v Bořinách nedaleko Poličky vyděsil několik občanů. Ti volali dokonce na policii v obavě, že došlo k neštěstí. Černý scénář z února letošního roku se však nenaplnil. „Jednalo se o taktické cvičení deseti jednotek požární ochrany,“ vysvětlila situaci Vendula Horáková, mluvčí HZS Pardubického kraje. Akce se uskutečnila dopoledne a účastnily se jí jednotky z Poličky a okolí. Strach obyvatel Poličky je oprávněný, neboť výbuch skladu v únoru letošního roku způsobil nemalé škody na majetku a bylo zraněno devatenáct lidí. Naštěstí nikdo za nehodu nezaplatil životem. Událost je však u mnoha lidí v živé paměti.