Ke střetu vlaku s člověkem s bohužel tragickými následky došlo na prvním železničním koridoru v Pardubicích. Mezi stanicemi Černá za Bory a Pardubičky se pod vlak vrhl zatím neznámý muž. Podle informací Deníku nemělo jít o nehodu, ale úmysl.

Na místě zasahují policisté a hasiči, provoz na trati však bude omezen nejméně po dobu dvou hodin. Vlaky mohou místem projíždět pouze po jedné koleji a sníženou rychlostí.

„Vlak rj 73 „Bedřich Smetana“ se ze stanice Záboří nad Labem vrátí zpět do stanice Kolín. V úseku Kolín - Brno bude tento vlak veden po odklonové trase mimo stanice Pardubice a Česká Třebová. Cestující z vlaku rj 73 „Bedřich Smetana“, jedoucí do stanic Pardubice a Česká Třebová, si ve stanici Záboří nad Labem přestoupí do vlaku Rx 885 „Slovácký expres“, který dnes ve stanici Záboří nad Labem mimořádně zastaví. Osobní vlak 5022 mezi Kostěnicemi a Pardubice bude nahrazen autobusem,“ uvádí k nehodě na informačním webu České Dráhy.

Událost ovlivní také silniční dopravu. Souprava, která osobu srazila, totiž zůstala stát na železničním přejezdu v ulici Dašická a ten je proto pro vozidla uzavřen.

Při nehodě bylo šest lidí zraněno. Mezi nimi i dvě děti.
Střet dvou vozidel. Mezi šesti zraněnými jsou i dvě děti