Třiačtyřicetiletý muž šel po levé straně silnice I/35 od letiště směrem na Vysoké Mýto a zřejmě úmyslně vstoupil do cesty projíždějící soupravě. „Řidič, ročník 1977, se snažil brzdit, přesto došlo k nárazu, který chodce odhodil zhruba dva metry do silničního příkopu. Chodec byl těžce zraněn a rychlou lékařskou pomocí transportován do krajské nemocnice," uvedla mluvčí policie Lenka Vilímková. Na místě přistál i vrtulník LZS. Silnice byla hodinu uzavřena úplně, poté byl provoz řízen kyvadlově.

Řidič kamionu i chodec byli podrobeni dechovým zkouškám na alkohol, měly negativní výsledek. Zda měl viník nehody sebevražedné úmysly, bude podle policie předmětem dalšího šetření.

ČTĚTE TAKÉ: Za Vysokým Mýtem se střetla tři auta

Je to další závažná nehoda, která se stala na Vysokomýtsku během pár dní. Na křižovatce silnic I/17, I/35 a vedlejší silnice na Zámrsk došlo v pátek po 15. hodině k dopravní nehodě tří aut – dvou osobních a jedné dodávky. Dvaadvacetiletý řidič škodovky, který jel směrem od Chrudimi, zřejmě přehlédl značku Stůj, dej přednost v jízdě a vjel do cesty dodávce. Při střetu byl lehce zraněn, stejně jako třiatřicetiletý řidič dodávky, který cestoval od Vysokého Mýta směrem na Pardubice. Oba byli sanitkou převezeni do nemocnice. Rozpohybovaná auta ještě poškodila třetí vůz, škodovku, která stála na odbočce na Zámrsk. Zkoušky na alkohol byly u všech řidičů negativní.

DÁLE ČTĚTE: Lidé nasbírali v rámci akce Ukliďme Česko tuny odpadků