Motorce, na které cestovali osmapadesátiletý muž se stejně starou ženou, v Lichkově zkřížilo cestu osobní auto a došlo k čelnímu střetu. Motorkáři byli vážně zraněni. „Cestu motorkářům v obci Lichkov pravděpodobně zkřížil třiašedesátiletý řidič osobního vozidla značky Citroen Berlingo, který jim patrně nedal při odbočování z hlavní silnice na vedlejší přednost v jízdě. Čelní střet obou dopravních prostředků si vyžádal velmi těžké zranění osmapadesátiletého motocyklisty a těžké zranění jeho stejně staré spolujedoucí, cestujících na motocyklu značky BMV R1200,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Lenka Vilímková.

Situace na místě byla velmi dramatická. „Před příjezdem posádek se u zraněného muže podařila časně odhalit operátorem tísňové linky 155 během hovoru náhlá zástava oběhu. Proto byl svědek události cíleně naváděn k poskytování Telefonicky asistované neodkladné resuscitace. Do akce byly mezitím povolány dvě pozemní posádky a vrtulník letecké záchranné služby,“ popsal událost mluvčí pardubických záchranářů Aleš Malý s tím, že zdravotníci po příjezdu pokračovali v resuscitaci. „Pacient byl připojen k umělé plicní ventilaci, monitoru vitálních funkcí a podána léčiva podporující srdeční akci. Během několika minut se pak podařilo muži obnovit srdeční rytmus a byl předán posádce letecké záchranné služby k transportu na urgentní příjem FN Hradec Králové. Spolujezdkyně byla převezena na totéž oddělení FN Hradec Králové se středně těžkým zraněním hrudníku,“ dodal Aleš Malý.

Policisté na místě provedli u řidiče citroenu dechovou zkoušku, která vyloučila, že by byl pod vlivem alkoholu. „U řidiče BMV nemohla být z důvodu zranění provedena, tudíž jsme nařídili lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Škoda na autu a motocyklu je předběžně vyčíslena na 190 tisíc korun,“ konstatovala Lenka Vilímková s tím, že policisté ve věci zahájili úkony v trestním řízení pro podezření z přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti s trestní sazbou až čtyři roky odnětí svobody.