Přestože motorák jedoucí na trase Choceň – Litomyšl projíždí městem zhruba desetikilometrovou rychlostí, utrpěl třiadvacetiletý řidič zranění. „I když jel vlak nízkou rychlostí, tlačil před sebou auto zhruba pět desítek metrů," uvedla policejní mluvčí Anna Štegnerová. Mladý šofér byl se zraněním převezen do nemocnice v Pardubicích. Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Hmotné škody jsou předběžně odhadovány na 200 tisíc.

Střet motoráku s osobním autem ve Vysokém Mýtě.


Podobné nehody nejsou na lokálce výjimkou. V květnu 2012 tam na nechráněném železničním přejezdu vjel před motorák devětasedmdesátiletý řidič peugeotu. Stejně jako tato nehoda skončila bez zranění i kolize auta s motorákem v červenci 2011.
Správa železniční dopravní cesty připravuje úpravy zabezpečovacího zařízení vysokomýtské železniční stanice. Realizace tohoto dopravního projektu se dotkne provozu na čtyřiadvacetikilometrové železniční lokálce mezi Chocní, Vysokým Mýtem a Litomyšlí. V rámci stavby je navržena změna zabezpečení železničních přejezdů ve městě, a to přejezdů v ulicích Rašínova, Rokycanova, Gen. Závady, Prokopa Velikého, Gen. Svatoně a v ulici Slepá.