Jak stálo na webu policistů, mladý muž auto řídil pravděpodobně bez souhlasu majitelky a bez toho, aniž by vlastnil řidičský průkaz.

Mladý muž boural opilý a navíc bez papírů.Foto: PČRZdroj: Deník / Iva Janoušková„Na cestu se zřejmě posilnil alkoholem, dechovou zkouškou jsme mu naměřili 1,72 promile alkoholu v dechu. Při dopravní nehodě naštěstí nikdo zraněn nebyl,“ uvedla mluvčí policie Lenka Vilímková. S oktávií narazil do obrubníků, domu a rozvodné elektrické skříně.

Škoda je v jeho případě vyčíslena na 70 tisíc korun. „Ve věci jsme zahájili úkony v trestním řízení pro podezření z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci,“ uvedla Lenka Vilímková.

To však nebyl jediný případ. Ani noc z pátku na sobotu 15. prosince 2018 nebyla příznivá pro jízdu pětačtyřicetiletého řidiče osobního vozidla značky Mercedes-Benz A140 v Lanškrouně. „Muž ve tři čtvrtě na dvě ráno naboural do dopravní značky a obruby chodníku. I na této nehodě má zřejmě lví podíl alkohol, při dechové zkoušce jsme řidiči naměřili 1,89 promile alkoholu v dechu,“ konstatovala mluvčí. Na mercedesu byla škoda předběžně vyčíslena na 35 tisíc korun i v tomto případě se muž bude zpovídat z podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Čelní sklo řidiči prorazila větev, naštěstí jel sám.Foto: archiv PČR
Čelní sklo řidiči prorazila větev, naštěstí jel sám