První nehoda se stala o půl sedmé ráno na silnici I/43 v Dolní Lipce na Králicku. Tady sedmapadesátiletý řidič přehlédl mladíka na mopedu, který odbočoval k vlakovému nádraží. „A zezadu do něj narazil,“ popsala nehodu mluvčí policie Lenka Vilímková. Devatenáctiletý řidič mopedu musel být sanitkou převezen do nemocnice, celková škoda je předběžně vyčíslena na šedesát tisíc korun.

Policisté pak na místě řidiči osobního vozidla zadrželi technický průkaz, ještě předtím však vyloučili, že by za nehodou stál alkohol.

Nedobrzdil, boural

Negativní dechové zkoušky byly i u obou řidičů, kteří o několik minut později havarovali ve Vysokém Mýtě na „pětatřicítce“. K nehodě došlo v blízkosti supermarketu Lidl. „Čtyřiadvacetiletý řidič cizí státní příslušnosti se svým autem značky Ford Mondeo zřejmě nedobrzdil a narazil do před ním jedoucího vozidla značky Land Rover,“ uvedla Lenka Vilímková s tím, že v havarovaném autě seděl čtyřiatřicetiletý řidič. Při nehodě nebyl nikdo zraněn a oba řidiči si vzhledem ke škodě odhadem převyšující sto tisíc korun počkali na dopravní policisty.