Ke střetu došlo na silnici první třídy č. 34 krátce před půl dvanáctou. "Vozidlo Škoda Octavia jedoucí po hlavní silnici ve směru od obce Krouna se při odbočování vlevo střetlo s protijedoucím vozidlem Peugeot 307, jedoucím od Hlinska," uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Peugeot řídil šedesátiletý muž, který byl s těžkými zraněními převezen do nemocnice. Ve druhém voze cestovali padesátiletý řidič, spolujedoucí žena a tři děti ve věku šest až deset let. "Celá posádka vozidla Škoda Octavia byla převezena do nemocnice, žena vrtulníkem," upozornila Janovská.

V Heřmanově Městci shořel kamion.
V Heřmanově Městci shořel kamion. Škoda je půl milionu korun

U obou řidičů provedla policie dechovou zkoušku ke zjištění alkoholu v dechu - s negativním výsledkem. "Okolnosti a příčiny nehody jsou předmětem dalšího šetření dopravních policistů a předběžně vyčíslená škoda je téměř 300 tisíc korun," dodala policejní mluvčí.

Lidé na sociálních sítích už začali diskutovat o příčině havárie. Hodně z nich dávalo vinu dívkám převlečeným za čertice, které lákají u silnice k návštěvě turistické atrakce Peklo. „Samozřejmě, že by se měl každý věnovat řízení auta. Ale my jsme místní, tak na ně nekoukáme. Ovšem, když jede někdo, kdo to ještě neviděl, tak se bohužel podívá. Jisté je, že ty holky za nic nemůžou. Ale hlavní snad je, aby ti, co se jich ta havárie týká, byli v pořádku,“ zní jeden z názorů. (jp, ron, pac)

Ilustrační foto
Záchranáři dlouho bojovali o život muže, který narazil na mopedu do značky