DANIEL DOSTRAŠIL, správce sboru jednoty bratrské, Ústí n. O.:
Nejlepší aprílové žertíky se povedou těm, od kterých to nikdo nečeká. Seriózní webový zpravodajský portál například. Stejně tak se snažím i já přispět do kolektivu nějakým žertíkem, ale lhaní mi moc nejde a mí nejbližší to často poznají. Buďte ve střehu a užijte si apríl.

HANA CHVÁTILOVÁ, ředitelka ZUŠ Petra Ebena Žamberk:
Každý rok (pokud vyjde apríl na pracovní den) se se žáky vyvádíme vzájemně aprílem. Nejpilnější jsou ti nejmenší. Jednou se nám však povedl trojitý odpíchnutý. Děti s potutelnou tváří oznamovaly, že Honzík sice do školy přišel, ale vzápětí zmizel. A není. Chvíli jsem hrála hru s nimi, ale pak jsem na ně uhodila, aby přiznaly barvu. Stalo se, ale Honzík tam nebyl. Chtěl vyvést i je aprílem. Jediná já jsem ho zahlédla, ale neprozradila a šla jsem ztrátu s hlasitým komentářem hlásit policii. Honzík hbitě přiběhl a všichni jsme ještě chvíli diskutovali, kdo koho vlastně tím aprílem vyvedl.

FRANTIŠEK TEICHMANN, středoškolský učitel biologie, Lanškroun:
Žertíky a vtípky nijak nespojuji s aprílem. Mnohem usilovněji se snažím zpestřovat životy svých kamarádů v období jejich kulatin, ale nejlépe pokaždé, když se najde příležitost. Pravda, je třeba počítat s tím, že vám to jednou vrátí i s úroky. V den mých čtyřicátých narozenin visely v celém Lanškrouně plakáty s mou fotografií, jménem a textem: volte 40, první horolezecko-erotickou stranu. Dost jsem to musel rozdýchávat, ale na můj účet se pobavila velká část města, takže jsem to nakonec přijal statečně. Díky této předvolební kampani jsem dostal i neuvěřitelné množství pozitivních přání. Kouzlo nechtěného pak způsobilo, že mé narozeniny skutečně kolidovaly s termínem voleb do místních zastupitelstev a nejeden občas se u volební urny domáhal volebního lístku s číslem 40.

PAVEL STRNAD, ředitel kulturního domu Na Střelnici, Králíky:
Otázka ponouká k zamyšlení, jak ten čas letí. Když byly děti malé, vždy jsme na apríla něco plánovali a vzájemně si chystali drobné pasti a žertíky. Teď už je dlouho 1. duben běžným dnem, což je asi škoda, možná bychom se měli pokusit vnést do něj opět trochu humoru. Ale teď už mne, prosím, omluvte, pospíchám nakupovat do lékárny. Manželka mě poslala pro dvacet deka semtele, tak abych to stihnul do oběda…

MAREK ŠNAJDAR, zdravotník a náčelník Spolku přátel vzduchoplavby Letohrad:
Mně tyto rádoby žerty přišly vždy dětinské až trapné. Nikdy jsem je nepraktikoval a nikdy ani nebudu.

P.S. Víte, že Orlický deník bude měnit své jméno? Do budoucna to bude buď Orlice Times, či Ústí nad Orlicí Zeitung. V každém případě dostanou jeho redaktoři nové služební vozy: Bugatti Veyron.