deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Milan Krčmář

reportér

archiv Milana Krčmáře

Narodil jsem se v Třebíči, v níž kromě vysokoškolských studií trávím celý život. A pevně doufám, že tomu tak bude i nadále až do konce mých dnů. Jsem zkrátka třebíčským patriotem tělem i duší. Třebíč je prostě moje město a jeho radosti i starosti jsou mými radostmi i starostmi.

archiv Milana Krčmáře

K novinařině jsem tíhl už odmalička. Na základní škole jsem přispíval do školního časopisu, pak jsem vystudoval český jazyk se žurnalistikou. S bratrem jsme vydávali internetové noviny Třebíčský objektiv. Pracoval jsem na obou stranách „barikády“ – tedy nejen na té novinářské straně, ale i v PR a na pozici mluvčího. Kromě toho jsem dělal i grafiku či sazbu textu. V Deníku jsem od října 2021, občas jsem do něj ale přispíval už dříve.

archiv Milana Krčmáře

Když mám čas, což není v poslední době obvyklé, vyberu si nějaké zajímavé téma a zpracovávám ho do knižní podoby. Kromě tří románů (asi největší radost mi při psaní dělali Bezejmenní), které jsou vždy aspoň trochu spjaté s Třebíčí, tak vznikl i cestopis „...a duše zůstala celá“ o mé cyklojízdě z Dolních Vilémovic do Londýna. Tou jsem podpořil opravu rodného domu Jana Kubiše.

archiv Milana Krčmáře

Cyklistika je mým koníčkem, ale nejsem fanatický polykač kilometrů v upnutém trikotu, který se při jízdě nedívá vpravo vlevo. Naopak. Mám rád klidnou jízdu, díky které poznávám cizí kraje. Jsem hrdým vlastníkem skládačky Brompton, s níž vždy nasednu na vlak či autobus, abych v jejím sedle následně objevoval krásy Rakouska, Itálie, Maďarska či Slovenska.

archiv Milana Krčmáře

Nejraději trávím čas na naší chatě. Kromě toho mě baví cestování, historie, židovství a aktuální dění, což se dá skvěle spojit třeba v mém oblíbeném Izraeli. Dále pak fotografování, filmování, četba, kriminalistika, a když chci nějak zaměstnat mozek, tak i programování. Sice ve starém dobrém Turbo Pascalu, ale o to větší zábava to je.

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků Vysočiny:

Prozkoumejte jiný region ČR: