Předprázdninová představení pod širým nebem odstartovala veleúspěšná pohádková inscenace pro celou rodinu Kráska a zvíře s Veronikou Čermák Mackovou a Josefem Láskou v titulních rolích. „Režisér Petr Novotný si k inscenování Hrubínova básnického zpracování starofrancouzské pohádky přizval také zpěváka a skladatele Michala Hrůzu, jenž do hry složil scénickou hudbu a napsal písně, které sám i nazpíval a které divadlo při příležitosti premiéry vydalo na CD. O úspěchu výpravné Krásky a zvířete svědčí dvojnásobné vítězství v divácké anketě o nejoblíbenější inscenaci Východočeského divadla za předloňský i loňský rok, loni se navíc stala i nejnavštěvovanějším titulem pardubické scény, během roku ji zhlédlo 13 752 diváků,“ uvedl mluvčí divadla Radek Smetana.

Inscenace bude k vidění ještě 31. května a 1. a 2. června od 20.30 hodin.

Z představení Až na věky - Ladislav Frej
Jak šel čas v jednom luxusním hotelovém apartmá

Pohádka pro dospělé 

V pohádkovém duchu, přestože spíše pro dospělého diváka, se ponese i letošní novinka na Kunětické hoře. Režisér Marián Pecko zde před koncem sezóny uvede bláznivou veselohru Král jelenem barokního komediografa Carla Gozziho. „Diváci se mohou těšit na komedii o důvěřivém a naivním králi, jeho zlotřilém ministrovi, ale také o velikém mágovi a astrologovi, jenž se promění v papouška,“ popsal Smetana. V hlavních rolích se představí Milan Němec, Ladislav Špiner, Martina Sikorová a Alexandr Postler. Premiéry jsou naplánovány na 16. a 17. června, reprízy pak na 22., 23., 24., 29. a 30. června a 1. července rovněž od 20.30 hodin.

Divadlo a koncerty

Divadelní amfiteátr však vedle inscenací pardubického souboru nabídne také pohádku pražského Divadla Krapet Příběhy včelích medvídků s písničkami Zdeňka Svěráka, která bude k vidění 10. června od 16 hodin. Diváky také čeká koncert folkové skupiny Spirituál kvintet, jenž se uskuteční 26. června od 20 hodin, či revivalové kapely The Backwards – 27. června také od 20 hodin.

Z programu

31. května, 1. a 2. června, vždy od 20.30 hodin:

Kráska a zvíře

16., 17., 22., 23., 24., 29., 30. června a 1. července, vždy od 20.30 hodin:

Král jelenem

10. června od 16 hodin:

Příběhy včelích medvídků (Divadlo Krapet)

26. června od 20 hodin:

Spirituál kvintet

27. června od 20 hodin:

The Backwards