Kromě pohádkových bytostí, které budou na děti čekat ve zdejším lese, jsou připraveny další atrakce, např. aquazorbing, lesní lanové hřiště či projížďky kočárem po malebném okolí. Celodenní program bude zakončen startem horkovzdušného balónu, který odletí v 19 hodin. Začátek pohádkového lesa je ve 14 hodin. Na celý den bude připraveno bohaté letní občerstvení a spousta dobré zábavy.

Folk v Chrasti

Chrast - Město Chrast srdečně zve na Chrastecký folkový festival v sobotu od 17 hodin v areálu přírodního divadla. Letos představí pestrost folku, a to nejen v pardubickém regionu. Na podiu vystoupí kapely Trdlo, Strunovrat, Devítka, Pavlína Jíšová a přátelé.

Letní zábava

Bítovany - V sobotu 22. července hostí letní parket III. cenovou.

Závod Ocelák

Kraskov - Kraskov na Chrudimsku bude v sobotu od 11.30 hodin dějištěm 4. ročníku tradičního amatérského triatlonového závodu: plavání 400 m - kolo 17 km - běh 3,6 km. Bližší informace na ocelak-kraskov.717.cz. Program je připraven i pro děti, občerstvení zajištěno. Prezence u staré školy od 11.30 hodin. Start hlavního závodu v 15 hodin. Start dětského duatlonu ve 13 hodin.

Sklizeň obilí v keltském skanzenu

Nasavrky - Sobotní program v keltském skanzenu nabízí mimo běžných prohlídek i workshop zaměřený na zpracování čerstvě sklizeného obilí. Pole už zlátnou a je třeba požnout obilí dřív, než bude pozdě. Na skanzen přivezou čerstvě sklizené obilí a společně se postaráte o jeho následné zpracování.