Jedenáctý ročník festivalu „Týden hudby“ obohatí od 2. do 6. srpna kulturní atmosféru ve městě. Tradičně se koncerty uskuteční na náměstí Přemysla Otakara II. První čtyři dny se bude začínat v 19 hodin, v pátek o dvě hodiny dříve.

Multižánrovost, vstup zdarma

Pondělní rozjezd obstará pardubická skupina Funktomass a po ní vysokomýtská Muziga, v úterý zahraje Trio di Janeiro z Litomyšle a Wabi Daněk, ve středu Krajda Blues a polská sestava Alek Mrozek and Gene Loska. Ve čtvrtek přivítají posluchači vítěze diváckého hlasování při soutěži Bigboš 2009 kapelu Roz2ka na 3,5 jacka z Vraclavi a pražskou klubovou legendu Jolly Joker. Nejpestřejší se jeví pátek, jenž nabídne vysokomýtské Morrow, kapelu Ty Syčáci a Už jsme doma. Dvě posledně jmenované sestavy vydaly nové cédéčko, od září odstartují společné turné, takže předvedou třeba něco z nového programu i na závěr Týdne hudby.

„Každoročně přijde na Týden hudby přes dva tisíce posluchačů, snažíme se nabídnout vždycky něco nového, dodržujeme multižánrovost, tedy od folku a country přes jazz, swing a pop po čistý rock. Dříve vystupovaly některé skupiny z okolí jako předskokani, letos to budou skupiny, které postoupily do finále soutěže Bigboš 2009. Změna se týká také pódia: letos se bude hrát na pódiu o rozměrech šest krát osm metrů, stan poslouží jako zázemí v případě deště. Opět máme zahraniční účast, už asi popáté, to chceme dodržovat i nadále. Akci pořádáme zdarma, kdo přijde, nebude platit vstupné,“ objasnila některé detaily Petra Klasovitá ze štábu pořadatelů.

(jko)