Zahájí je v pátek studentská akce Gymjam a koncert dvou smíšených sborů z Vysokého Mýta a partnerského Korbachu. Na sobotu je naplánován celodenní program na náměstí Přemysla Otakara II., kapely se budou střídat na dvou pódiích. Vystoupí i Robert Křesťan & Druhá tráva či kapela Mandrage. Slavnosti uzavře v neděli exkluzivní koncert Ivana Krále.

Svitavsko: Dvorky ve městě ožijí uměním

Litomyšl - Čtrnáct dvorků v historickém jádru Litomyšle ožije od poloviny do konce tohoto týdne kulturou a uměním. Návštěvníky projektu Litomyšlské dvorky čeká vskutku pestrý program, folklórní, pop-rocková, jazzová hudební vystoupení, indie akustický busking, dále bazar vyřazených knih, 3D animace a animační workshopy, výtvarné dílny, performance ve slam poetry, loutkové divadlo, žonglérské vystoupení, hraní deskových her, filmové projekce nebo netradiční bohoslužba. Vstup je volný.

Pardubicko: V pivovaru se bude v sobotu slavit

Pardubice - Sobotní odpoledne a večer bude v Pardubickém pivovaru patřit hudbě. O půl jedné odpoledne tu startují Pivní slavnosti. Jejich návštěvníci se mohou těšit na pivní soutěže, exkurze po pivovaru, různé pivní speciály, párování jídla a piva a další spoustu zábavy. Pro děti je připravený dětský koutek s atrakcemi. Pivní radovánky doplní bohatý hudební program. Zahrají kapely Alkehol, Mňága a Žďorp, Pernštejnka, Rybičky 48, Tři Sestry Banditos a UDG. Vstupné na Pivní slavnosti stojí 222 korun.

Chrudimsko: Pátý tatínkův dětský den

Proseč u Skutče - V sobotu 9. září můžete přijít do areálu Záchranné stanice Pasíčka v Proseči u Skutče na Pátý tatínkův úžasný dětský den. Začíná už v 10 hodin dětskými soutěžemi. Ve 12 hodin následuje slavnostní zahájení a od 12 do 16 hodin je připraven bohatý program.
Představí se jednotlivé složky IZS, celní správa, armáda. Nebude chybět historická i moderní technika armády i složek IZS, k pátému výročí doplní kolovou vojenskou techniku pásové vozidlo z druhé světové války.
Po celou dobu akce je zajištěno občerstvení, otevřena bude expozice zvířat záchranné stanice, představí se Besip, městská policie, projet se můžete i obrněným automobilem.