„Když jsme dostali pozvání vystoupit s naší hrou Ucho v rámci doprovodného programu Letních shakespearovských slavností, byli jsme opravdově nadšení. Víte, je to úžasný pocit. Vnímáme to jako obrovský úspěch. Bylo to pro nás něco, jako když nás pozvali na Mezi ploty nebo na festival do Trutnova nebo jako když jsme hráli v Hronově," říká Josef Jan Kopecký, režisér a herec českotřebovského Triaria, který divadelní adaptaci slavného Kachyňova filmu se souborem nastudoval a který v ní také hraje hlavní mužskou roli.
Triarius v Ostravě vystupoval v OFFprogramu slavností, které chtěly nabídnout i něco jiného než jenom Shakespeara. Dramaturgové tohoto programu přímo napsali, že OFFprogram je „mimo hrad, mimo mainstream, mimo Shakespeare!!!"

Uspěje Triarius v Poděbradech?

„Měli jsme teď trochu smůlu na hraní venku, několikrát pršelo. To je riziko letních produkcí pod otevřeným nebem. V Ostravě ale počasí vyšlo, přišlo hodně lidí, my si to krásně užili," vzpomíná Kopecký. Jeviště OFFprogramu bylo umístěno přímo v centru Ostravy na výstavišti Černá louka.
Triarius s hrou Ucho úspěšně jezdí po celé republice, vedle Ostravy ji hrál také v Praze, Pardubicích, Hradci Králové, Turnově, Poličce, v jižních Čechách i jinde. Posbíral s ní mnoho cen na divadelních přehlídkách, na podzim s ní jede na přehlídku Femad Poděbrady.