Výstava, která je určena nejen pro rodiny s dětmi, v červnu čelila náporu školáků a nyní nabízí zajímavou alternativu třeba pro propršené dny. Je otevřena až do 27. srpna, a to denně, ve všedních dnech od 8.30 do 17 hodin, o víkendech a svátcích pak od 10 do 17 hodin.

Skutečské muzeum zve k návštěvě

Skuteč - Josef Macek vám v Městském muzeu a galerii představí snové krajiny a zátiší (oleje, akvarel) a Rosťa Knápek abstrakce (akvarel, enkaustika). Výstavu můžete navštívit až do 3. záři. V Městském muzeu a galerii je do 3. září k vidění také výstava Zbraně východočeských puškařů – práce špičkových puškařů, kteří zásobovali loveckými a sportovními zbraněmi šlechtu, měšťany ale také třeba pytláky. Ve Skutči se tomuto řemeslu věnoval rod Vosmeků. Skutečské muzeum je otevřeno od pondělí do neděle vždy od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

Studnice Fest se vrací

Hlinsko v Čechách - Po pěti letech je zpět Studnice Fest. Jedenáctý ročník rockového festivalu může být ideálním programem na pátek a sobotu 4. a 5. srpna. Uskuteční se na tradičním místě v lesním areálu Cihelka na okraji Hlinska. Těšit se můžete na kapely Buty, Skyline, Duklu vozovnu, Imodium, Volant nebo například na Lenku Dusilovou & Baromantiku či na Záviše. Začíná se v pátek v 16 hodin, areál bude otevřen o hodinu dříve.

Jan Dyntera vystavuje v Kostelci

Červený Kostelec - Městské kulturní středisko vás zve na výstavu Jana Dyntery Requiem for lost connection, která začíná v městské výstavní síni právě v pondělí. Výstava bude otevřena od pondělí do pátku vždy od 13 do 17 hodin, o víkendech od 9 do 17 hodin a potrvá do 31. srpna 2017. Vernisáž se uskuteční 19. srpna ve 13 hodin.

Vycházka po stopách bojů 1866 v Jičíně

Jičín - Již v pondělí večer se můžete vydat po stopách bojů z války v roce 1866 v Jičíně za použití historických záznamů a kreseb. Účastníky provede v historické uniformě desátník jičínského pěšího pluku č. 74. Můžete se těšit také na ukázku zbraní, které tehdy používala rakouská armáda. Sraz účastníků je v 18 hodin u kašny na jičínském Valdštejnově náměstí. Trasa bude uzpůsobena podle počtu a fyzických schopností návštěvníků. Akci pořádá Muzeum přírody Český ráj a uskuteční se ještě 7., 14. a 21. srpna.