Do Chroustovic zavítají vinaři se svými jedinečnými víny, k dobré náladě cimbálovka i rocková skupina, připraveny jsou ochutnávky, raut a vše, co k dobrému vínu patří. Možný je odvoz zájemců do Chroustovic a zpět, bližší informace 608 977 286.

Výročí gymnázia

Pardubice - Gymnázium na Mozartově ulici v Pardubicích oslaví v sobotu 20. výročí svého založení. Budova gymnázia se otevře pro bývalé studenty, absolventy, pedagogy i veřejnost. Připraveno bude i studentské hudební vystoupení. Sobotní program vyvrcholí od 19 hodin Abiturientským večerem v konferenčním sále Domu techniky. Oslavy budou pokračovat křtem Almanachu v pondělí 6. listopadu v 10.20 hodin v Sukově síni Domu hudby.

Zasaďte si strom

Chrast - Město Chrast v sobotu umožní zájemcům zasadit si vlastní strom v rámci obnovy štěpnice v místní zámecké zahradě. Dobrovolníci by se měli dostavit ve 13 hodin k bráně parku ústící do ulice Boženy Němcové. Vše potřebné už bude na místě k dispozici a zajištěno bude i malé občerstvení. Akce se koná ve spolupráci s organizací Sázíme stromy a Národním památkovým ústavem Pardubice.