Celá akce v Sopotnici startovala už v jedenáct hodin, a to s kapelou Relax z Dobrušky, kterou odpoledne vystřídala kapela AG Flek. Nechybělo maso z pece - hovězí pupek, vepřová kolena a žebra, krůty a kačeny. A samozřejmě domácí chléb. 

Ve třináct hodin začala samotná degustace vzorků. Jak už bylo řečeno, o vítězství usilovalo dvanáct domácích destilátů, jejichž vzorky stylově roznášela paní Horníková oblečená v moravském kroji. V odborné porotě pak tradičně nechyběl ani starosta Sopotnice Jan Antušek či poslanec Martin Kolovratník. "První cenu získala pálenka ze švestek od p. Prause z Doudleb, 2. místo obdržel místní Lukáš Malina a 3. místo získala pálenka p. Františka Lédra - in memoriam," shrnula výsledky jedna z organizátorek, Dana Malinová s tím, že návštěvníci mohli shlédnout práci kováře mistra Cabalky a kamenosochaře mistra Filipa.