Ačkoli je široké veřejnosti znám především znělkou Večerníčka a příběhy O loupežníku Rumcajsovi, poličská výstava představí Pilařovy grafiky a fotoasambláže. Ilustrátorská tvorba bude zastoupena známými motivy z dětských knih a oblíbených večerníčkovských příběhů.

Výstava je pojata interaktivně, pro děti i hravé dospělé je připravena řada výtvarných a tvořivých aktivit, které je zavedou do hravého světa Radka Pilaře a seznámí je s různými výtvarnými technikami a přístupy, které ve své tvorbě uplatňoval. Těšit se můžete i na kouzelný animovaný příběh Písnička pro Sklíčka, ve kterém ožívají skleněné střípky i známý večerníček O loupežníku Rumcajsovi.

„Jsme velice poctění, že výstava bude zahájena za přítomnosti rodiny Radka Pilaře. Připravujeme tvořivé odpoledne plné her a úkolů. Děti si vyrobí papírové divadélko s kulisami, vytvoří si knížku s ptáčky proměňáčky, pohyblivého kašpárka a s animátory ze Studia Scala si vyzkoušíte, jak vzniká animovaný film ze skleněných korálků,“ uvedla ředitelka muzea Pavla Juklová.

Dětská vernisáž se uskuteční v sobotu ve 14 hodin v městském muzeu. (ik, az)