Do Tylova domu přijede klasik hudební scény. Od 19 hodin zde vystoupí Ivan Mládek a Banjo Band. Koncert českého banjisty, zpěváka, baviče, textaře, skladatele, muzikanta, komika, kreslíře a humoristy je vždy zárukou dobré zábavy. Jen o hodinu později se na pódiu Divadelního klubu uskuteční jazzové setkání. Zahrají Audrey Martells (zpěv) & W. Fischbacher Trio (Walter Fischbacher - klávesy, Petr Dvorský - kontrabas, Andy Winter - bicí).

Nezapomenutelná atmosféra prvorepublikových filmů

Pardubice - Nezapomenutelnou atmosféru prvorepublikových filmů připomene ve čtvrtek večer v Kulturním domě Hronovická v Pardubicích zábavný pořad Filmové songy první republiky. Během večera zahrají a zazpívají melodie zlaté éry českého filmu zpěvačka Blanka Tůmová, která vystupovala i v pořadu Sejdeme se na Vlachovce a dnes boduje na TV Šlágr, společně s hudebníkem, zpěvákem a konferenciérem Pavlem Skalickým. Začátek pořadu je v 17 hodin, vstupné je 80 korun.

Tématem besedy je léčba demence

Hlinsko - V Multifunkčním centru Hlinsko se ve čtvrtek uskuteční setkání s lékařem Ladislavem Pazderou, který srozumitelnou formou vysvětlí stav současného poznání týkající se demence, zvláště Alzheimerovy nemoci. V besedě nazvané „Alzheimerova nemoc, fenomén dnešní doby?“ lékař seznámí návštěvníky s možnostmi diagnostiky a léčby, včetně aktuálních poznatků při výzkumu a přístupu nejen k této nemoci včetně prevence. Neurolog Ladislav Pazdera se věnuje výzkumu této a souvisejících nemocí po řadu let a úzce přitom spolupracuje s odbornými centry u nás i ve světě. Beseda začne v 16 hodin.

Cestovatel přiveze šest kontinentů

Holice - Známý český cestovatel a fotograf Jiří Kolbaba představí ve čtvrtek v holickém kulturním domě v nestandardním pořadu „Fotograf na cestách - splněný sen“ spoustu snímků přírody, lidských tváří, zvířat a situací ze všech šesti kontinentů planety. Exotický výlet objasní specifika některých oblastí, přiblíží subjektivní pocity autora při snímání fotografií a přirozeně motivuje diváky k jejich vlastním cestovatelským projektům a fotografování. Kolbabův pořad se mimo jiné pokusí objasnit mechanismy globálního cestování a osvětlit zásady kompoziční fotografické tvorby. Začátek přednášky je v 18 hodin.

Záštitu nad veršováním převzal herec Josef Somr

Ležáky - Památník Lidice, ve spolupráci s NKP Ležáky připravil na čtvrteční den čtvrtý ročník soutěže pro mládež v recitaci a přednesu pod názvem „Ležácké veršování“. Dětská recitační přehlídka je každoročně vyhlášená ke Dni válečných veteránů. Tři recitační bloky jsou doplněny tvořivými dramatickými a hlasovými dílnami a doprovodným programem pro účastníky pod vedením kvalifikovaných lektorů. Na každého soutěžícího čeká pamětní list a výherci se mohou těšit na věcné ceny. Záštitu nad Ležáckým veršováním převzal herec Josef Somr.
Při příležitosti Dne válečných veteránů si budou moci mladí recitátoři vyzkoušet vystoupit na celostátní recitační přehlídce před vskutku hvězdnou porotou: Danou Černou, Mášou Málkovou, Petrem Burianem a Klárou Litterovou.

V Pardubicích večer zazpívá nenapravitelný romantik

Pardubice - Zpěvák Luboš Pospíšil, známý díky svým z velké většiny romantickým písním jako „nenapravitelný romantik“, stále obráží české kluby a kulturní domy, a to buď s celou kapelou, nebo jen sám s dvanáctistrunnou kytarou. V polabinském DOLI klubu v Pardubicích se nezapomene coby písničkář s kytarou zastavit žádný rok, letošní nevyjímaje. Rodák z Jeseníku začne svůj koncert v DOLI klubu ve čtvrtek večer ve 20 hodin.