V pátek se v muzeu perníku sejdou trampové, řezbáři a muzikanti při Kuňkání pod Kuňkou, které zahájí Vánoce v Perníkové chaloupce. Ta se oblékne do vánoční výzdoby s netradičními ozdobami ze slámy, papíru, ovoce a chybět nebude ani perníkový betlém.

Harfenistka Jana Boušková přiveze do Pardubic Mou vlast

Pardubice - Harfistka Jana Boušková je význačnou představitelkou české klasické hudby nejen doma, ale i v zahraničí. Do Domu hudby zítra přiveze koncertní program Má vlast. Představí svůj nový program složený z české hudby, a to ve světové premiéře. Těšit se můžete mimo jiné na premiéru harfových úprav částí Mé vlasti, zazní i skladby Antonína Dvořáka či Josefa Suka. Jako druhá harfenistka se představí Aneta Doležilová Huang. Začátek koncertu je v 19 hodin.

Volant pokřtí svůj nový singl Budoucnost už byla

Pardubice - V páteční sváteční večer pokřtí pardubická skupina Volant svůj nový singl Budoucnost už byla a zároveň oslaví 22 let existence. A na tuto oslavu si kapela pozvala řádku hostů - úderem 17. hodiny se rozjede koncertní program, v němž vystoupí kapely Punk Floid, SPS, E!E či Žádnej stres, účast přislíbil i Márdi z Vypsané fixy.