Film vypráví příběh čápů, kteří sice dříve nosili děti, teď však doručují poštu. Nejlepší doručovatel, čáp Junior, ale omylem zapne přístroj na výrobu dětí, který vytvoří rozkošnou holčičku. Pro Juniora a jeho lidského kamaráda Tulipa začíná souboj s časem. Musí dítě doručit dřív, než si ho všimne čapí šéf. Promítání začíná ve 21 hodin a vstupné je zdarma.

Středeční večer bude patřit hudbě

Litomyšl - Smetanův dům pořádá v parku hudební akci s názvem Středa, hudby Vám třeba. Návštěvníkům se představí svitavská kapela Do větru, která hraje muziku vycházející z písničkářských tradic. Je směsí žánrů rock-folk-funky a latinských rytmů. Další skupinou, která v programu vystoupí, je kapela Syfon představující jeden z možných přístupů k hardrockové hudbě. V případě nepříznivého počasí se koncert přesune do Smetanova domu, občerstvení zajišťuje restaurace Karlov.

Do Hlinska dnes za pohádkou

Hlinsko - „Daleko za lesem, na pasece. Pod stromy, pod mechem a kapradím stojí pařezová chaloupka. A kdo v ní bydlí? Dva roztomilí mužíčkové. Jeden spíše hubeňour. Druhý spíše tlouštík. Křemílek a Vochomůrka. Radostně spolu hospodaří. Společně prožívají spoustu veselých a hravých příhod. A… slyšíte? Z chaloupky se ozývá: Vochomůrko vstávej“. Těmito slovy lákají pořadatelé na dnešní dětské představení Divadla Scéna, které začne v 17 hodin v památkové rezervaci hlineckého Betléma.

Výstava dinosaurů vezme návštěvníky do druhohor

Pardubice - O víkendu budou moci Pardubáci nahlédnout do doby před více než 200 miliony lety. Putovní výstava dinosaurů Euro Dino Expo, která se přemístí do prostoru Automatických mlýnů, ukáže svým návštěvníkům, jak naše planeta vypadala v době druhohor. K vidění budou nejen hýbající se, ale i chodící dinosauři. Děti se na dinosaurovi mohou svézt a jeden z dinosaurů se bude klubat přímo z vajíčka. Veškeré informace o těchto pradávných tvorech se návštěvníci dozví z promítaného dokumentárního filmu. Výstava je přístupná v sobotu i v neděli od 10 do 18 hodin.