Jelikož páteční promítání norského filmu Detektiv Down překazilo deštivé počasí, rozhodli se ho organizátoři kina společně se školou Svítání přesunout na pondělí. „Přišlo nám líto, že původní termín projekce zhatila nepřízeň počasí. Věříme, že v pondělí se mraky rozestoupí a my budeme moci důstojně oslavit závěr letošní sezony Pardubického letního kina a 25. narozeniny školy Svítání,“ sdělil za organizátory Tomáš Drechsler. Promítání začíná ve 21 hodin a vstupné je zdarma.

Sál patřil pěveckým kurzům

Chrudim - Ve městě pokračuje 1. ročník hudebního festivalu Zlatá Pecka. V minulých dnech byly na programu pěvecké interpretační kurzy pod vedením mezzosopranistky Dagmar Peckové, která je ústřední postavou celého festivalu. O hudební doprovod se při kurzech staral Zdeněk Klauda, klavírista, dirigent a šéfkorepetitor Národního divadla v Praze. Vyvrcholením kurzů byl včerejší společný koncert účastníků v sále chrudimského Muzea.

Workshop oživí pardubické mlýny

Pardubice - V sobotu v 10 hodin dopoledne začíná v Automatických mlýnech třetí letní workshop. Na programu je například otevřená dílna, palačinkový set kapely Dva, koncert kapely Ra nebo Dírkované divadlo Ani Šebelkové. Program pokračuje v Automatických mlýnech i v neděli.

Hasiči se utkají o pohár města

Chrudim - Sbor dobrovolných hasičů Chrudim pořádá v prostoru bývalé ploché dráhy jednatřicátý ročník soutěže v požárním útoku „O pohár města Chrudim" a memoriál Aleny Karlíkové, a to v rámci oslav 145 let od založení sboru. Sobotní klání zařazené do Ligy okresu začíná ráno v osm hodin.