První z koncertů se uskutečnil v Dolní Lipce, kde si do kaple Panny Marie Královny míru přišlo sedmičku koled poslechnout zhruba padesát lidí. Pokračovalo se v Heřmanicích, Horní Lipce a Prostřední Lipce. Adventními koncerty se sobotním dnem také začalo vybírat na opravu varhan v kostele sv. Anny v Horní Lipce.

Zatímco letní putování je formou výletu, zimní patnáctikilometrovou trasu účastníci letos zdolali pomocí dopravních prostředků. V programu všech čtyř odpoledních koncertů byl zpěv dvou sborů, které vede Denisa Hejtmanská, která společně s Kristinou Brůnovou projekt organizuje. „Je to kolednická skupina, která se skládá z rodičů a dětí z těch obcí, kterých se to týká, a pak je to příležitostný pěvecký půlnoční sbor, který zkouší už náročnější party,“ vysvětlila Kristina Brůnová s tím, že na Horní Lipce ještě byla připravena stínohra z vystřihovánek Markéty Vránové.

Jak už bylo řečeno, cílem projektu je oprava varhan ve čtyřech kostelících. Od loňského prosince se vybíralo na varhany v kostele Nejsvětější trojice v Heřmanicích a 5. října se objevila zpráva, že potřebná částka 570 tisíc korun je vybrána. „Minulý týden byla v Heřmanicích brigáda, pan varhanář přivezl vzdušnici, což je nejdražší část varhan, a už jsou usazené cínové píšťaly,“ uvedla Kristina Brůnová k aktuálnímu stavu a dodala, že první rozeznění heřmanických varhan už má své datum: a to 26. května příštího roku.

Sobotním dnem se začalo vybírat na poslední varhany, které čekají na opravu, a to v kostele svaté Anny v Horní Lipce. Přispět může každý, více informací je na webu www.vimjakostelicek.cz nebo u organizátorek projektu.